مشاوره حقوقی رایگان - اوقاف

حدود 55 سال پیش در شهرستان زمین باغی 4 هکتاری وجود داشت که دو برادر هر کدام 2 هکتار داشتند یکی از برادران زمین خود را که از پدرش به ارث رسیده بود به دایی پدرم فروخت و بعد از مدتی پدربزرگم این باغ را از دایی پدرم خرید ، پدر بزرگم که شهردار وقت شهرستان بود ، با اهدای مقدار زیادی از این زمین به شهر به شکلی که الان میدان اصلی شهر و چند کوچه جزو آن باغ بودند و مابقی را تغییر کاربری داد و تعداد 30 پلاک مغازه تجاری و بیش از 20 پلاک مسکونی احداث کرد ، امام جمعه وقت که مردی طماع بود مدتها از پدربزرگم میخواست که خمس مالش و زکات زراعت گسترده اش را به وی بدهد ولی پدربزرگم که تعداد زیادی خانواده مستمند را تحت تکفل داشت و از فساد مالی امام جماعت باخبر بود به این کار تن نمیداد ، تا اینکه روزی خانه پیرمعتمد محل آتش گرفت و در خانه او صندوقی وجود داشت که دست نوشته ها و توافقات قدیمی احالی نگهداری میشد و این صندوق از آتش سوزی نجات پیدا کرد ، یکی از نزدیکان امام جماعت وقتی صندوق را باز میکنند آنجا بوده و در آن به کاغذی بر میخورند که مالک 3 دست قبل باغ مورد نظر به فرزندش وصیت کرده که منافع و درآمد نیمی از این باغ را در راه امور خیریه و امام حسین هزینه کند ، که یکی از دو فرزندش بدون اعتماد به این وصیت باغ را فروخته و بعد از دو دست پر بزرگم خریده ، فرد بدخواه این کاغذ را به امام جماعت فاسد میرساند و چندین سال امام جماعت با استفاده از این کاغذ فشار را بر پدر بزرگم زیاد می‌کند که اگر به خواسته من تن ندهی و خمس را به من ندهی با ارائه این وصیتنامه به اداره اوقاف تمامی املاکی که از این باغ حاصل شده را وقفی میکنم و در نهایت پدر بزرگم زیر بار نمیرود و امام جماعت فاسد تهدید خود را عملی می‌کند ، از اینجای کار اداره اوقاف وارد می‌شود و چندین سال با اوقاف درگیر بودند ، و تمامی افرادی که از این خانه ها خریده بودند از پدر بزرگم شکایت میکنند و بعد از رسیدگی پدر بزرگم به دلیل اینکه هنگام معامله وقف نبود تبرعه می‌شود تا اینکه پدربزرگ به رحمت خدا رفت و پدرم هم با اوقاف کنار نمی آید تا اینکه با شکایت اوقاف و بعد از چند سال دادگاه به نفع اوقاف رای می‌دهد که 50 درصد عرصه وقف است و اداره اوقاف هم با این رای برای 50 درصد عرصه کل املاک سند وقفی می‌گیرد!
این در حالی است که اگر هم اوقاف حق داشت (که نداشت) مربوط به 50 درصد باغ قبل از تغییر کاربری بوده که نزدیک به نیمی از آن هزینه شده تا به وضع موجود برسد و اوقاف در این هزینه ها شریک نبوده و در املاک موجود که از باغ بسیار با ارزش تر شده نیاید حق اوقاف نباید 50 درصد میشد که به ظلم و زور گرفته
بعد از گرفتن سند توسط اوقاف در چند سال اول اوقاف به پدرم نامه میداده که بیا اجاره پرداخت کن و‌ پدرم هم اصلا نه پاسخ داده و نه مراجعه کرده و الان بیش از 25 سال است که اداره اوقاف هیچ پیگیری بایت اجاره نکرده
همه اینها درحالی است که هم پدربزرگم در زمان حیاط و در وصیتش بسیار خیر بوده و در حال حاضر هم پدرم ماهانه مبالغ بسیاری در امور خیریه و افراد بی بضاعت هزینه می‌کند
حال که من وکیل ورثه شدم قصد دارم با اوقاف تعامل کنم و پیشنهاد کنم که اوقاف دو ، سه تا از مغازه ها را سند 6 دانگ برای خود بگیرد و عرصه مابقی املاک را آزاد کند
لطفا بنده را راهنمایی کنید که آیا این شدنی است ؟ و اینکه از چه راهی می‌توانم اموال ورثه را از شر این اداره ظالم نجات دهم ؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

خوب و کامل توضیح دادید اما شنیدن کی بود مانند دیدن، بنابراین باید مدارک بررسی شود ولی حکم کلی این است که سه دانگ عرصه مال اوقاف است و اوقاف حق فروش ندارد مالک اعیان نیست کلاه سرتون نزارند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام با توجه به اظهارات شما نیاز به بررسی جزئیات موضوع وقف میباشد

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

باید تمتم مستندات مربوطه را مطالعه و کارشناسی کرد تا امکان اظهار نظر وجود داشته باشد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام سوال شما یک سوال نیست یک پرونده است و نیازمند بررسی اسناد و مدارک است میتونید مشاوره حضوری یا تلفنی هماهنگ کنید از طریق سایت

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

پیشنهاد می شود مدارک خود را حضوری نزد وکیل دادگستری محل خود ببرید تا مشاوره دقیق بگیرید .

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

سوال مجال پاسخ ندارد
مشاوره نماييد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

به نظر بهتر است جهت مشاوره با وکلا تماس و شرح ماوقع کنید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

سوالتان نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام قابل بررسی و گفتگو و توضیحات بیشتر است