مشاوره حقوقی رایگان - بی تفاوتی به مرگ یه انسان

یه نفر با خانوادش دعواش میشه بعد میره خونه رفیقش به نیت خودکشی چندتا قرص میخوره میخوابه بعد صاحبخونه که رفیقش باشه مبینه حال این خرابه ولی بی تفاوت هست و به اورژانس زنگ نمیزنه تا اون طرف بعد از دوروز فوت میکنه و مادر صاحبخونه بعد از دوروز به اورژانس زنگ میزنه دکتر میاد فوت رو تایید میکنه میگه اگر زودتر تماس گرفته بودید زنده میموند....الانم مادره پسره‌ که فوت کرده از اون خانواده رفیقش شکایت کرده که چرا زودتر زنگ نزدید اورژانس شاید پسرم الان زنده بود...یکساله از این شکایت میگذره ولی قاضی میگه علت مرگ خودکشی بوده..شما‌میشه بفرمایید این پرونده نتیجه‌ ای داره ؟؟ یعنی مرگ یه انسان نسبت به بی توجهی صاحبخونه توخونه یه نفر دیگه اینقدر برای قاضی بی تفاوت و بی اهمیت هست؟؟ تشکراز شما و پاسخگویی شما

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
رفیق فرد فوت شده و مادر او هیچ مسئولیتی ندارند مگر اینکه شخص به ایشان سپرده شده باشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر خودکشی تایید بشه کاری نمیشه کرد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
‌قانون مجازات خودداری از کمک
به مصدومین و رفع مخاطرات جانی
مصوب 1354.3.5
‌ماده واحده -
1 - هرکس شخص یا اشخاصی را در معرض خطر جانی مشاهده کند و بتواند با اقدام فوری
خود یا کمک طلبیدن از دیگران یا اعلام فوری به‌مراجع یا مقامات صلاحیتدار از وقوع
خطر یا تشدید نتیجه آن جلوگیری کند بدون اینکه با این اقدام خطری متوجه خود خود او
یا دیگران شود و با‌وجود استمداد یا دلالت اوضاع و احوال بر ضرورت کمک از اقدام به
این امر خودداری نماید. به حبس جنحه‌ای تا یک سال و یا جزای نقدی تا پنجاه‌هزار

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله علت فوت خودکشی بوده است

و شما باید اثبات نمایید که صاحبخانه با علم و آگاهی نسبت به خودکشی ، به اورژانس تماس نگرفته است و اگر احراز گردد که صاحبخانه ، علم و آگاهی داشته است صاحبخانه مسئول خواهد بود

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

باید قصور صاحبخانه را به اثبات برسانید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید قصور صاحبخانه را به اثبات برسانید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام ترغیب خودکشی جرم می باشد مگر اینکه در سامانه های مجازی و به صورت گسترده باشد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند
با اثبات ترک فعل وی قابل تعقیب اند
لکن باید مدعی بتواند ادعای خود را اثبات کند

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

ترک فعل در این مورد جرم نمی باشد مگر اینکه وظیفه ی قانونی و یا قراردادی دوست ایشان مراقب از وی بوده باشد فلذا علت فوت خودکشی است و مسئولیتی با دوستش نیست

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
به دلیل اهمیت موضوع ، لازم است که پرونده تحت بررسی قرار گیرد و محتویات و مفاد و استدلال قاضی مورد مطالعه قرار گیرد . شاید شرایطی که هم اکنون توصیف کردید برای مقام رسیدگی کننده محرز نشده است و شرایط دیگری رقم خورده است که منتج به فوت یک انسان شده است .

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

فرد مسئولیتی برای کمک ندارد و اقدام ایشان هرچند بی اخلاقی و به دور از انسانیت بوده است ولی جرم نیست و ایشان جرمی مرتکب نشده است

محمود رجبی پور

جناب آقای محمود رجبی پور:

باسلام. بافرص صحت مطالب شما ترک فعل جرم است. یعنی اگر میدونستد فرد خوکشی کرده و به اطرافیان ویا اوراژانس خبر نداده اند قطعا مجرم تلقی میشوند مگر قاضی به دربررسی اوضاع و مداراک پزشکی قانونی ودیگر امارات به این نتیجه رسیده باشه که اون صبخانه اگاه بخودکشی فرد نبوده. بهتر است از یک وکیل بخواهید تا به موضوع ورود کند.

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

خودکشی جرم انگاری نشده که معاونت داشته باشد اما از باب اهمال و قصور می توانند شکایت حقوقی و مطالبه خسارت کنند

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

متاسفانه بله
چون قصوروکوتاهی نسبت به جان اشخاص برای برخی درقانون متصوره.مثل خودداری امدادرسان به حادثه دیده یامادرنسبت به کودک شیرخوار
علت مرگ خودکشی بوده و ارتباط مستقیم بین خودکشی وعمل صاحبخانه وجود ندارد.

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

سلام باید اثبات شود که صاحب خانه علم به خودکشی ایشان داشته وقصور کرده

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام،

مرگ یک انسان به هر دلیلی بسیاری از افراد را ناراحت و داغدار می کند، اما از دیدگاه حقوقی، این موضوع باید با توجه به شواهد و قوانین بررسی شود. در این حالت، اگر نشان داده شود که مرگ فرد به دلیل توجه نکردن به وضعیت او توسط صاحب خانه رخ داده است، ممکن است او مسئولیتی در قبال مرگ فرد داشته باشد.

اما اگر مرگ فرد به دلیل خودکشی بوده باشد، مسئولیت به دیگران منتقل نمی‌شود. بنابراین، در این حالت، درخواست شکایت مادر فرد فوت شده در برابر صاحب خانه احتمالاً موفقیتی نخواهد داشت، مگر اینکه او بتواند نشان دهد که صاحب خانه قبل از خودکشی فرد، او را به طور مستقیم به خودکشی تشویق کرده است.