مشاوره حقوقی رایگان - شکایت بابت ضرب و جرح در خانواده

سلام
من دختر 33 ساله مجرد هستم. مهندسم و 15 سال هست که کار می کنم و تمام هزینه های زندگی، خوراک، پوشاک و هزینه های تحصیلم طی این 15 سال به عهده خودم بوده. با وجودی که به خانواده کمک مالی می کنم اما اونها قبول نمی کنن و میگن تو پولی نمیدی با من دعوا کردن طی کتک کاری من از خونه فرار کردم و خونه خواهرم هستم الان. رفتم کلانتری شکایت قضایی کردم و پزشکی قانونی هم رفتم.
حالا سوالم اینه که آیا میتونم تو دادگاه بگم که علاوه بر اینکه بهم نفقه نمیدن از من پول هم میخوان یا نه؟
و آیا طبق قانون من چون شاغل هستم باید کمک خرج خانواده باشم یا نه؟
میخوام وسایلم رو از خانه پدرم بیرون بیارم ولی بهم نمیدن، آیا میتونم از طریق قضایی اقدام کنم و بگیرم وسایلم رو؟

پاسخ ها :

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

1-باتوجه به این که شاغل هستید خیر
2- خیر
3- بله

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام
بر اساس قوانین جاری خانواده می‌تواند از فرزندانش کمک‌های مالی بگیرد، اما این امر برای فرزندان شاغل نباید اجباری باشد و باید از طریق توافق و تعهدات طرفین انجام شود. به عبارت دیگر، شاغل بودن شما به تنهایی به معنی این نیست که باید به خانواده کمک مالی کنید و برای تعیین اینکه آیا شما باید به خانواده کمک مالی کنید یا خیر، باید به شرایط خاص خانواده‌تان و موقعیت خودتان توجه کنید.

در مورد وسایل شما که در خانه پدرتان هستند، اگر مالکیت این وسایل‌ها برای شما مشخص است و شما می‌توانید آن‌ها را به عنوان اموال خودداری کنید، می‌توانید به دادگاه مراجعه کنید و درخواست بازگشت وسایل خود را از خانواده‌تان بکنید.

در مورد پرسش شما در مورد اینکه آیا می‌توانید در دادگاه از خواستن نفقه از خانواده‌تان به عنوان شرایطی برای بازگشت به خانه خود استفاده کنید، باید گفت که این موضوع به شرایط خاص شما و خانواده‌تان بستگی دارد. اما در کل، در صورت، در مواردی که فردی به دلیل ضرب و جرح و خشونت از خانه خود فرار می‌کند، می‌تواند درخواست نفقه برای بازگشت به خانه خود را ارائه دهد. این درخواست ممکن است توسط دادگاه قبول شود و خانواده موظف به پرداخت نفقه شود.