مشاوره حقوقی رایگان - چک

سلام
من سال 92 تعداد 4 فقره چک بدون تاریخ به مبلغ 2میلیاردو 600 میلیون به شخصی دادم بابت انجام کاری که 3 ماه بعد به لطف ایزد منان باخبر شدیم تو یکی از بیمارستانهای تهران بدلیل سرطان فوت شدن
سال 94 4 فقره شکایت بر علیه اینجانب انجام شد بعنوان صدور چک بلامحل و مطالبه وجه و خسارت و....
پرسنل شرکتم همگی شاهد این قضایا بودن و حاضر به شهادت هستن
آیا من میتونم از اون فرد فوت شده به جرم خیانت در امانت شکایت کنم تا بی گناهیم رو ثابت کنم و چکهارو پس بگیرم یا خیر؟
بغیر از چکهایی که دادم مبلغ 4 میلیارد و 850 میلیون فیش بانکی هم دارم که بحساب اون فرد پول ریختم
ممنون از لطفتون

پاسخ ها :

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام
از متوفی نمیشود شکایت کیفری کرد
ولیاگر قراردادی با متوفی داشتید و یا ادله ای که میشد از آن استفاده حقوقی کرد نسبت به مسترد کردن چکها دادخواست دهید
سوالی که از شما دارم اینست که شما صاحب شرکت میباشید چطور بدون قرارداد چکهایی با رقم بالا و بدون تاریخ به این فرد داده بودید؟؟؟؟

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام طبق قانون چک سند تجاری محسوب میشود و صادر کننده چک مکلف است که مبلغ چک را پرداخت نماید
و اگر صادر کننده چک قبلا مبلغ چک ها را واریز کرده باشد صادر کننده
چک باید ابتدا اظهارنامه برای ورثه دارنده چک ارسال نماید
و بعد دادخواست استرداد لاشه چک به علت پرداخت تمام وجه آن را اقامه نماید
و شما میتوانید شکوائیه خیانت در امانت را مطرح نمایید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
خیانت در امانت یا هر جرم دیگری منوط به زنده بودن مشتکی عنه است . بنابراین با عنایت به اصل فردی بودن مجازات ها و با التفات به این امر که طرف مقابل شما فوت کرده است نمی توانید از جنبه کیفری راهی پیش ببرید .

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اظهارنامه برای ورثه دارنده چک ارسال نماید
و بعد دادخواست استرداد لاشه چک به علت پرداخت تمام وجه آن را اقامه نماید علیه متوفی شکایت کیفری امکان ندارد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

خیر
متاسفانه اشتباه کردی که مطالبه لاشه چک نکردی.
ایزد منان کار را تمام نکرده, وکیل بگیرید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام خیر اقدام حقوقی هم فقط به طرفیت ورثه ممکن است

لیلا قیطاسی

سرکار خانم لیلا قیطاسی:

سلام،علیه متوفی دعوی متصور نیست.
ولی در صورت پرداخت وجه چک ها اظهار نامه برای وراث بدهید و دادخواست استرداد لاشه چک به شرط اثبات پرداخت وجه چک ها می توانید حکم بگیرید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
متوفی شخصیت حقوقی ندارد
امکان دفاع وجود دارد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

اول اظهارنامه نامه برای ورثه ارسال و سپس درخواست استرداد لاشه چک را انجام دهید

مهسا شاه محمدی

سرکار خانم مهسا شاه محمدی :

سلام جهت استرداد مال امانی به طرفیت وراث قانونی طرح دعوای حقوقی کنید

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

خیر علیه او نمی توانید چرا که مشمول مرور زمان شده است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام با توجه به این که چک 1 سند تجاری می‌باشد می‌بایست پرداخت شود اما اگر شخصی ادعای این رو دارد که چک به امانت نزد طرف مقابل بوده است یا مبلغ آن را واریز کرده است می‌بایست ادعای خود را اثبات نماید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شما باید علیه دارند چک و وراث متوفی دادخواست استرداد لاشه چک بدهید و درخواست ابطال و توقف عملیات اجرایی بدهید.
اگر بتوانید ثابت کنید امانت یا ضمانت بوده دادگاه حکم به استرداد لاشه چک خواهد داد.

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

به جهت فوت شکایت کیفری بی فایده است در صورتی که اموالی دارد به طرفیت ورثه مطالبه طلب به جهت عدم انجام تعهد بدهید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
در مورد شکایت و بازگرداندن چک‌های بدون تاریخ به شما، باید به قوانین مربوط به چک و خیانت در امانت مراجعه شود.

در بسیاری مواقع اگر شخصی چک بدون تاریخ به شما داده و پس از مدتی فوت کند، وارثان او در صورت پذیرش ترکه مسئول پرداخت مبلغ چک هستند..

در مورد فیش بانکی که به حساب فرد فوت شده پرداخت کرده‌اید، اگر می‌توانید ثابت کنید که این پرداخت بابت وام یا قرض بوده است، می‌توانید با استفاده از اسناد و مدارک مربوطه، از وارثان فرد فوت شده خواستار بازگرداندن مبلغ به شما شوید. در غیر این صورت، اگر شما به طور قانونی موظف به پرداخت این مبلغ به فرد فوت شده بودید، ممکن است نتوانید از وارثان او خواستار بازگرداندن پول شوید.

سجاد یاوری

جناب آقای سجاد یاوری :

با سلام... شکایت کیفری علیه شخص مرده منتهی به صدور قرار موقوفی تعقیب می شود...