مشاوره حقوقی رایگان - اعتبار اقرارنامه

با سلام،
در روستا خانه ای داریم که ارث پدری بوده، برادر بزرگمان سند این خانه را بنام خودش گرفته، اقرارنامه ازش گرفتیم که این خانه ارث پدری بوده و فقط سندش بنام ایشان هست، ولی 3برادر(وراث)در این خانه هر کدام 2دانگ باهم شریکیم.
حال برادر بزرگ که سند بنامش بوده و اقرارنامه داده، به رحمت خدا رفته،
آیا با فوت ایشان، اقرارنامه معتبر است؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید طبق اقرار نامه و شهادت شهود علیه وراث برادرتان طرح دعوا کنید.

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
با توجه به اینکه شما اقرارنامه‌ای از برادر بزرگتان که سند خانه‌ی ارثی را برای خود گرفته بوده دارید، می‌توانید با توجه به مفاد این اقرارنامه و مستندات و مدارکی که برای اثبات ارثی بودن خانه دارید، در دادگاه شکایت کنید و به دادگاه اثبات کنید که خانه ارثی پدر شما بوده و مستحقان وراث (شما و برادران شما) حق شرایط ملکی را دارند.

همچنین لازم به ذکر است که در برخی موارد، اگر شخصی سند ملکی را به نام خودش دریافت کرده باشد، این موضوع به تنهایی به معنی مالکیت مستقیم آن شخص نیست و وراث مستحق نیز حق شریکی در آن را دارند. به همین دلیل، در شرایطی که خانه ارثی بوده و شخصی سند آن را به نام خودش دریافت کرده باشد، وراث مستحق ممکن است بتوانند در دادگاه از حق شریکی خود در مالکیت این خانه دفاع کنند.

در مورد اینکه آیا با فوت برادر بزرگتان، اقرارنامه معتبر است یا خیر، باید به مفاد اقرارنامه و مقررات قانونی مربوطه توجه کرد. اما در کل، اگر اقرارنامه مفاد صحیح و قابل اثباتی داشته باشد، می‌توانید با استناد به آن در دادگاه دفاع کنید.