مشاوره حقوقی رایگان - حبس تعزیری

با سلام شخصی به خاطر اتهام پیشفروش ساختمان با اسناد عادی و عدم تحویل آن به 6 ماه حبس تعزیری محکوم شده است آیا شاکی میتواند در همین دادگاه درخواست ضرر و زیان بدهد؟ آیا متهم میتواند مدت حبس را به پول نقدی تبدیل کند و رضایت شاکی ملاک هست یا نه ؟

پاسخ ها :

مینا عبدل زاده مقدم

مینا عبدل زاده مقدم :

سلام بستگی به نوع جرم مورد حکم دادگاه داره و امکان پاسخگویی بدون اطلاع از نوع جرم میسر نیست

محمد سعيد  ثمري

محمد سعيد ثمري :

استان :

در دادگاه كيفري ، ميتوان با دادخواست جداگانه در همان دادگاه نسبت به مطالبه خسارات اقدام نمود. تبديل حبس به جزاي نقدي بستگي به جرم و مجازاتي ميباشد كه در راي إصداري امده كه بر طبق قانون مجازات جديد عمل ميشود و رضايت شاكي ملاك نيست چرا كه قانون رويه را معين نموده است.

پرسشگر :

برای مطالبه ضرر و زیان باید حکم قطعی شود یا در مدت 20روز اعتراض هم میشود؟

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، مطابق ماده23 قانون پیش فروش ساختمان اشخاصی که بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش‌فروش ساختمان یا بدون اخذ مجوز اقدام به درج یا انتشار آگهی نمایند، به حبس از نود و یک روز تا یک‌سال یا جزاء نقدی به میزان دو تا چهار برابر وجوه و اموال دریافتی محکوم می‌شوند. البته این جرم از جرائم قابل گذشت بوده و با گذشت شاکی مجازات متوقف می شود.
شاکی حق مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم را تحت شرایطی در دادگاه کیفری دارد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
برای مطالبه ضرر و زیان ترجیحا به دادگاه حقوقی دادخواست بدهید ...

خیر قابل تبدیل نیست

رضایت شاکی در منتفی شدن مجازات موثر است..