مشاوره حقوقی رایگان - داوری یا دادگاه

اینجانب، آپارتمان خود را از طریق اجرای احکام دادگاه به واسطه رای داوری (بدلیل وجود شرط داوری در قرارداد جهت حل هر گونه اختلاف) با استفاده از ماده 493 آیین دادرسی مدنی با دستور اجرای احکام دادگاه از سازنده تحویل گرفتم. از آنجاییکه موضوع مطروحه در داوری " الزام به تحویل آپارتمان " بود ،سند آن را نتوانستم تحویل بگیرم.

سوال : آیا جهت الزام به تهیه و تنظیم سند مالکیت آپارتمانم، میبایست موضوع را مجدد" از طریق داوری دنبال کنم یا اینکه بر اساس ماده 220 قانون مدنی بدلیل اینکه تحویل سند نیز نتیجه تحویل آپارتمان میباشد، تحت عنوان اینکه این اختلاف قبلاً حل شده است، از طریق تنظیم دادخواست یا دعوی جدید آنهم از طریق دادگاه دنبال نمایم.

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

مطابق ماده 13 قانون پیش فروش ساختمان پیش‌خریدار به نسبت اقساط پرداختی یا عوض قراردادی، مالک ملک پیش‌فروش‌شده می‌گردد و در پایان مدت قرارداد پیش‌فروش و اتمام ساختمان، با تأیید مهندس ‌ناظر درصورتی‌که تمام اقساط را پرداخت یا عوض‌قراردادی را تحویل ‌داده باشد، با ارائه مدارک مبنی بر ایفاء تعهدات، می‌تواند با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی، تنظیم سند رسمی انتقال به نام خود را درخواست نماید چنانچه پیش‌فروشنده حداکثر ظرف ده روز پس از اعلام دفترخانه از انتقال رسمی مال پیش‌فروش‌شده خودداری نماید، دفترخانه با تصریح مراتب مبادرت به تنظیم سند رسمی به نام پیش‌خریدار یا قائم مقام وی می‌نماید. اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک مکلف است به تقاضای ذی‌نفع نسبت به تفکیک و یا افراز ملک پیش‌فروش شده اقدام نماید.

پرسشگر :

با سلام
قرارداد پیش خرید اینجانب در سال 79 منعقد گردیده است و در دیماه سال1391 آپارتمان خود را از طریق ماده 493 تحویل گرفتم.آیا این قانون پیش فروش شامل بنده میگردد؟

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، به نظر میرسد که موجبی جهت عدم تسری مفاد این ماده قانونی بر مسئله شما وجود نداشته باشد، پیشنهاد می شود که ابتدا به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنید و طبق این ماده ثبت سند را تقاضا کنید ، در صورت وجود مانع نهایتاً باید به داوری مراجعه نمایید.