مشاوره حقوقی رایگان - تسهیم هزینه های ساختمان

با سلام
یک محتمع 10واحدی 15ساله هستیم کنتور آب و گاز و برق مشترک داریم بر اساس تصویب اهالی آب و برق گاز بر اساس نفر تقسیم میشده نفرات واحدها از یک تا چهار نفر متغیر میباشد اخیرا یکی از اهالی که تاکنون 4سال هست که به همین طریق هزینه پرداخت نموده از پرداخت هزینه خودداری کرده و مدعی است که هزینه آب و برق گاز باید بر اساس واحد باشد (متراژ واحدها مساویست) جلسه اهالی ساختمان با ایشان فایده ای نداشته و از طرف مدیر ساختمان به دادسرا شکایت شده و قاضی به قانون تملک آپارتمانها اشاره کرده و کار را به اعزام کارشناس منوط نموده و ایشان از پرداخت وجه کارشناس هم خودداری نموده طی جلسه عمومی دیگر برق را واحدی کردیم و گاز را هم در تابستان نفری و در زمستان با باز شدن رادیاتورها واحدی کردیم ولی باز هم مدعی است که از زمانی که من پرداخت نکرده ام باید بر همین اساس محاسبه شود حال اینکه این مبالغ پرداخت و به حساب دولت رفته آیا قانون و یا توافق عطف به ماسبق میشود؟ و میتواند ادعای خسارت نماید؟ (از مدیر ساختمان شکایت کرده گویا قضیه شخصی و دو طرفه است) بر این مبنا ما دوباره همان شکایت قبلی را که در مرحله اعزام کارشناس بود به جریان انداخته ایم آیا وقتی 8واحد از 10واحد روی موردی اینچنینی توافق میکنند و مدارک آن هست باز هم قاضی میتواند درخواست کارشناس بکند آیا یک یا دو واحد میتوانند نظر خود را به 8واحد دیگر تحمیل نمایند؟ متشکرم

پاسخ ها :

نازنین غنی فرجام

سرکار خانم نازنین غنی فرجام:

توافق اهالی برعلیه یک نفر دلیل بر درستی وحقانیت انها نیست وقضات هرگونه تحقیقی من الجمله ارجاع به کارشناس را دارند

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، مطابق ماده 4 قانون تملک آپارتمانها اصل بر این است که شارژ بر اساس مساحت آپارتمانها باشد مگر مواردی که به متراژ ربطی نداشته باشد مثل هزینه نگهبان ساختمان ، در هر حال آخر ماده امده مگر اینكه مالكان ترتیب دیگری را برای تقسیم شارژ پیش بینی كرده باشند. و طبق ماده 6 همان قانون معیار تصمیم گیری در ساختمان هم این است که چنانچه قراردادی بین مالكین یک ساختمان وجود نداشته باشد كلیه تصمیمات مربوط به اداره و امور مربوط به قسمت های مشترکبه اكثریت آرا مالكینی است كه بیش از نصف مساحت تمام قسمت های اختصاصی را مالک باشند.