مشاوره حقوقی رایگان - لایحه ی دفاعیه

در یک پرونده، وکیل خوانده در لایحه ی خود به دروغ ادعا کرده است که جمله ای در قرارداد نوشته شده و قاضی بدون بررسی به همان جمله استناد کرده و رای داده. قاضی تجدیدنظر هم ظرف دو روز از ارسال رای به شعبه رای را قطعی کرده و مدرک جدیدی هم برای اعاده ی دادرسی وجود ندارد. در چنین شرایطی می توان از خوانده یا وکیل خوانده به جرم ادعای دروغ منجر به رای شکایت کرد؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر رای قطعی صادر شده باشد و دلیل برای اعاده دادرسی نباشد به ناچار یا باید درخواست اعاده دادرسی به دلیل خلاف بین شرع بدهید.
یا اینکه اگر مطمئن هستید که در قرارداد چنین شرطی در قرارداد قید نشده است می توانید از قاضی شکایت کنید بعد از اثبات تخلف قاضی می توانید درخواست اعاده دادرسی بدهید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
به صرف آنچه در سوال آمده است خیر
اسناد و مدارک مربوطه باید به نظر برسد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

شکایت خیر شما قصور کردید که وکیل نداشتید قاضی روزانه به تعداد زیادی پرونده رسیدگی می‌کند و این وظیفه اصحاب دعوی است که از خود دفاع کنند برای اعاده دادرسی یا ما تماس بگیرید رای شما را باید رویت کنیم

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر شهادت دروغ و یا ادعای کذب منجر به صدور رای علیه شما شده باشد و در ماهیت پرونده موثر باشد می توانید تحت عنوان ادای شهادت کذب نزد مقام قضایی شکایت کنید

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

خیر، می توانید از رییس دادگستری تقاضای اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری ادعای خلاف بین شرع آرای صادر شده را نمایید .