مشاوره حقوقی رایگان - انسداد وجه چک برای چکهای برگشتی با دلیل غیر کسری موجودی

با سلام
اخیرا در برخی بانکها مشاهده گردیده که وجه چک برگشتی با دلیل غیر کسری موجودی را تا زمان نامشخص مسدود می نمایند. این در حالی است که به نظر می رسد با این کار حق ذینفع چکهای بعدی زایل خواهد گردید.
با فرض اینکه صاحب حساب مخصوصا با ایجاد اشکال در چک ( مانند نقص امضا و ... ) بخواهد از پرداخت چکی جلوگیری نماید. آیا این صحیح می باشد که چک بعدی که سالم می باشد به دلیل کسری موجودی برگشت بخورد ؟ با سپاس فراوان

پاسخ ها :

آرش پاکسار

جناب آقای آرش پاکسار :

سلام قانون و بخشنامه جدید چک چنین مقرر داشته که اگر چکی نقص موجودی داشته باشه بانک مکلف هست تا پاس شدن همون چک از همون حساب یا حسابهای دیگر شخص اجازه برداشت داره ولی اینکه چک بعدی به نحو صحت صادر بشه و به خاطر چک برگشت خورده قبلی منتهی به صدور گواهی عدم پرداخت بشه جایز نیست در صورت اخیر میتوانید پس از برگشت چک با ارایه دادخواست حقوقی به همراه تامین خواسته وجه مندرج در حساب رو با تامین توقیف و برداشت نمایید