مشاوره حقوقی رایگان - ازدواج دختر باکره

سلام،اونطوری که گفته شده یکی از شروط ازدواج بدون اذن پدر باکره نبودن هست،من از دفاتر ازدواج سوال کردم،انتظارداشتم گواهی پزشکی برای ثابت کردن باکره نبودن وازدواج کافی باشه اما گفتند نمیشه
علت چیه پس چراگفته شده باگواهی پزشکی میتوان عقدکرد بدون حضورپدر درمورد دختران غیرباکره؟

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
دفتردار بر خلاف قانون عمل کرده است. در صورتی که شما گواهی غیرباکرگی در اختیار دارید بنابراین اذن پدر برای دختر لازم نیست. توصیه می‌شود دفتر ازدواج خود را تغییر دهید و به یک دفترخانه دیگر مراجعه کنید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در حال حاضر بدون اجازه پدر امکان ازدواج دختر وجود ندارد و اگر پدر موافقت نکند دختر به ناچار باید دادخواست بدهد و از دادگاه اجازه ازدواج بگیرد.
دختر اگر طلاق بگیرد برای ازدواج مجدد نیازی به اجازه پدر نیست
در اولین ازدواج حتی اگر دختر باکره باشد برای ازدواج نیاز به اذن پدر است.

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

طبق قانون باید بپذیرند اما رویه عملی نیازمند اذن پدر است

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر دختر دوشیزه نباشد نیاز به اذن پدر ندارد

علی ابراهیم زاده

جناب آقای علی ابراهیم زاده :

سلام میشه عقد کرد و از دفاتر مختلف استعلام بگیرین

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

به دفاتر دیگر مراجعه کنید واگر قبول نکردند باید از طریق دادگاه اقدام کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مستحضر باشید در صورتی که به سن رشد رسیده‌اید و با کره نمی‌باشید نیازی به اذن پدر نمی‌باشد به دفتر دیگری مراجعه نمایید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر غیر باکره باشید میتوانید عقد کنید اما اگر باکره هستید یا باید اجازه پدر را اخذ کنید و یا اینکه از دادگاه حکم تجویز ازدواج بگیرید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
طبق قانون ، برای ازدواج دختر غیر باکره ، اذن پدر لازم نیست
ولی بعضی از دفاتر ازدواج قبول نمی نمایند
و شما باید به دفترخانه دیگری مراجعه نمایید

و یا دادخواست الزام به اذن ازدواج دختر باکره به طرفیت پدر مطرح نمایید و ..

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

دفترخانه مکلف نیست تشخیص دهد دختر باکره است یاخیر با توجه به این ازدواج قبلی نداشته باکره محسوب می شود، می توانید از طریق دادگاه اقدام نمایید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

با توجه به حساسیت موضوع مشاوره حضوری یا تلفنی هماهنگ کنید

احمد رضا کی پور

جناب آقای احمد رضا کی پور :

قانونا برای ازدواج دختر غیر باکره اذن پدر لازم نیست.

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
قانونا منعی ندارد
به دفتر دیگری مراجعه کنید
به هر تقدیر اگر موافقت نکنند چاره جز طرح دعوا نیست

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
اولا صرف باکره نبودن دلیل بر رد اذن پدر نمی‌باشد و بایست باکرگی به طور مشروع از بین رفته باشد
ثانیا اگر پدر مخالفت می‌کند باید دادخواستی علیه پدرتون بدید و با دادن مشخصات کسی که میخواید باهاش ازدواج کنید اجازه دادگاه رو بگیرید که بدون اذن پدر ازدواج نمایید
ثالثا مبحث اذن پدر یک مورد اختلافی بین حقوق دان ها و فقها هست؛ درست است که بحث اذن پدر در قانون آمده ولی چنانچه دختری که بدون اذن پدر ازدواج کند لزوما به این معنی نیست که ازدواجش باطل است و در این زمینه آراء کاملا متضادی رو شاهدش هستیم

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

گواهي عدم بكارت براي ثبت ازدواج كفايت است

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

شما به دغتر خانه دیگری مراجعه یا از طریق دادگاه اجازه ازدواج بگیرید

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

به اعتقاد اکثر مراجع ، فقط در صورتی اذن پدر لازم نیست که بکارت با ازدواج رسمی و شرعی از بین رفته باشد، ولی اگر به هر دلیل دیگر مثل حادثه یا عمل جراحی یا زنا از بین رفته باشد باز هم اذن ولی لازم هست.

یوسف رونقی

جناب آقای یوسف رونقی :

سلام
از طریق دادگاه دادخواست مضایقه پدر در اجازه ازدواج بدید

نجم الدین سپهوند

نجم الدین سپهوند :

سلام
باکره نبودن به سبب ازدواج نیازی به اجازه نداره

سعید باروح

جناب آقای سعید باروح :

در قانون منظور از عدم باکرگی ، ازدواج قبلی است. چنانچه دختر باکره نباشد و ازدواج قبلی هم نداشته باشد باز هم نیاز به اذن ولی دارد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

امکانپذیر است به دفترخانه دیگری مراجعه نمایید

محمدرضا  شايق كندرود

جناب آقای محمدرضا شايق كندرود :

شما دادخواست بدید دادگاه خوانواده پسر را هم بیاورید قاضی دستور میدهد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

به دفاتر دیگر مراجعه نمایبد

زهرا مهرانپور

سرکار خانم زهرا مهرانپور :

سلام تنها باکره بودن به دلیل ازدواج قبلی موجب عدم نیاز به اذن ولی می باشد.

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
در ایران شرایط ازدواج برای دختران باکره و غیر باکره متفاوت است. در صورتی که دختر باکره باشد، برای اینکه بتواند بدون حضور پدر خود ازدواج کند، نیاز به اجازه‌نامه پدر دارد. اما در صورتی که دختر غیرباکره باشد، نیازی به اجازه پدر نیست و می‌تواند بدون حضور پدر خود ازدواج کند.

در ایران، برای ازدواج بدون حضور پدر، دختر باید با برگه اجازه‌نامه‌ی پدر یا مادر خود و با مراجعه به دفترخانه‌های ازدواج، مراحل ثبت نام ازدواج کرده و ازدواج کند. در این حالت، نیازی به گواهی پزشکی برای ثابت کردن باکره بودن دختر نیست و تنها شرطی که برای ازدواج بدون حضور پدر باید رعایت شود، وجود اجازه‌نامه پدر یا مادر دختر است.

بنابراین، شرایط مربوط به ازدواج بدون حضور پدر و باکره بودن دختر بر اساس قوانین و شرایط مربوطه تعیین می‌شود.