مشاوره حقوقی رایگان - توقیف خودرو

باسلام بنده خودرویی را خریداری کردم که فروشنده سند را همراه نداشت و گفت فردا سند رو برات میارم. منم اعتماد کردم و تمام پول رو به فروشنده دادم فردای معامله وقتی خواستم خلافی بگیرم متوجه شدم شکایت روی پلاک هست و حکم توقیف داره. وقتی به فروشنده که البته برادر صاحب سند بود اطلاع دادم گوشی خودرو کامل خاموش کرد. و تا الان هم جواب نداده. در ضمن علاوه بر حکم توقیف ماشین نزدیک به 8میلیون قسط هم دارد. و بنده شکایت کیفری به جرم کلاهبرداری کردم. درضمن 3روز پیش ماشینو توقیف کردن میخواستم ببینم به عنوان شخص ثالث وارد دعوا بشم میتونم ماشینو آزاد کنم. بعد چون هیچ نوع آدرسی ندارم از فروشنده و پرونده ام علاوه بر دادگاه داخل آگاهی هم هست آگاهی کمک به گرفتن متهم میکند.کلا چگونه میتونم متهم رو بگیرم. لطفا جواب واضحی بهم بدین چون میترسم نتونم بگیرمش. کل زندگیم رفته

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، با توجه به توقیف مال توسط واحد اجرای احکام مدنی ، مطابق ‌ماده 56 هر گونه نقل و انتقال اعم از قطعی و شرطی و رهنی نسبت به مال توقیف شده
باطل و بلااثر است و با توجه به این فرض که شما سوء نیتی نسبت به خرید این خودرو نداشته اید، در خصوص فروش خودرو (با فرض اثبات عمل وی) مشمول ماده 663 قانون مجازات اسلامی می گردد که به موجب آن :«هر کس عالماً در اشیا و اموالی که توسط مقامات ذی‌صلاح توقیف شده است و بدون اجازه، دخالت یا تصرفی نماید که منافی با توقیف باشد ولو مداخله‌کننده یا متصرف مالک آن باشد به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد».
احتمالا شکایت شما مبنی بر کلاهبرداری با قرار منع تعقیب مواجه گردد، چون عمل فرد مطابق استدلال اکثریت قضات مشمول عنوان کلاهبرداری نیست، با توجه به استعلام به عمل آمده نسبت به اقامه دعوی کیفری «انتقال مال توقیف شده» و تقاضای تامین خواسته مبلغ پرداختی به متهم را پیگیری نموده و سپس نسبت به اقامه دادخواست با کشف هویت واقعی فروشنده اقدام نمایید.

پرسشگر :

سلام جناب بهرنگ.وقتی ماشین لیزینگی بوده وفروشنده دراین موردچیزی نگفته ووقتی پول روازمن گرفت.گفت بیابریم خونه سندروبهت بدم چون سندرو گفت همراهم نیست.البته تمامی مدارک بهم داد.وقتی رفتیم که سندروبگیریم فرارکردوبعدمتوجه شدیم که ماشین به نام برادرش بوده که برادرشم یه شاکی داشته مربوط به چک8میلیونی.که توقیف اموالش روگرفته بود.حالاماشینوتوقیف کردند.میخواستم ببینم میتونم به عنوان شخص ثالث واردپرونده بشم وماشین رورفع توقیف کنم.دوماچون فروشنده گوشیش روخاموش کرده وادرسی هم ازش نداریم.دادگاه چگونه میتونه پیداش کنه.ایاراحته.بخداسه ماه هست که کل خانواده ام .خودم دیگه ازناراحتی دچارافسردگی شدیم.چون من20میلیون وام گرفتم این ماشینوبخرم مسافرکشی بکنم.توروخداواضح راهنمایی ام کنید.واقعامیتونیم متهم روپیداکنیم.انشالله دلتون همیشه شادوخداهمیشه ازتون راضی باشه.

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، این اوصافی که حضرتعالی از این قضیه می فرمایید عمل ایشان چندین عنوان مجرمانه دارد، در خصوص خودرو توقیف شده عنوان مشمول ورود ثالث نمیشود و اعتراض ثالث محسوب می شود که در این فرض فایده ای ندارد، زیرا این خودرو برای بدهی فرد دیگری توقیف شده و شما نمی توانید به معامله استناد کنید، حال با توجه به قضیه چون اطلاعات دقیقی از مراحل دادرسی آن در دسترس نیست پیشنهاد می شود به همکاران بنده در شهرتان مراجعه نمایید.