مشاوره حقوقی رایگان - مستمری پدربزرگ

سلام وقت بخیر، من خانمی چهل ودوساله هستم یک سال ونیم بخاطر اعتیاد به شیشه ازهمسرم بصورت توافقی جدا شدم حضانت پسرم بامن است توان پرداخت نفقه پسرم را نداردبخاطر اعتیادش.. پدربزرگم (پدری) مستمری بگیرتامین اجتماعی بودند دوازده سال پیش فووت شدن ومادربزرگم شش سال پیش به رحمت خدارفتن.. از فرزندان ونوه ها کسی ازمستمری استفاده نمیکند.من دوسال پرستاربچه بودم وسه ماه است بیکارشدم ومستاجرهستم امرارومعاش زندگی برایم خیلی سخت شده است پدرم نمیتواند کمکم کند سه خواهرمجرد ومادرم درخانه هستن وپدرم توان کمک بمن را ندارد ..آیامن میتوانم برای مستمری پدربزرگم اقدام کنم شغلی ندارم وهمسری ندارم ..لطفا راهنماییم کنید زندگی برایم خیلی سخت شده چکارهایی برای اقدام مستمری انجام دهم لطفا کمکم کنید..

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر در دوران حیات پدربزرگ تحت تکفل ایشان لوده اید میتوانید مستمری بگیر پدر بزرگ باشید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام با عنایت به صدور دادنامه شماره 157 مورخ 24 فروردین 1400 هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر "استحقاق نوادگان اناث مشمولین قانون تأمین اجتماعی (اعم از کارکنان دولت و مشمولین قانون کار) به دریافت حقوق وظیفه اجداد" این افراد به شرط نداشتن شغل و شوهر و صرفاً در صورتی که محرز شود تحت کفالت اجداد خود بوده‌اند می‌توانند از مزایای مستمری بازماندگان به‌واسطه فوت اجداد خود بهره‌مند شوند.