مشاوره حقوقی رایگان - اعاده حیثیت بعد از رضایت

با سلام و وقت بخیر من یک شاکی داشتم که از من به جرم توهین شکایت کرده بودن و هیچ مدرکی هم دال بر این قضیه برای ارائه به شورای حل اختلاف ندارن. در جلسه اول قرار شد که کار به جلسه دوم بکشه تا در جلسه دوم من از همسر ایشون هم معذرت بخوام و ایشون رضایت بدن. حال سوال من این هست در صورتی که در جلسه دوم شورای حل اختلاف من معذرت بخوام و ایشون رضایت بدن بعد از این قضیه من میتونم اعاده حیثیت کنم یا نه

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند به صرف آنچه در سوال آمده است خیر نمی‌توانید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام به نظر میرسه که خیر عذر خواهی شما نشان دهنده این است که اقرار کرده اید به این کار اگر واقعا چنین کاری نکردید چرا میخواهید معذرت خواهی کنید

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
اولا با توجه به فرض سوال پاسخ منفی است
ثانیا مجازات توهین عادی جزای نقدی در حق دولت میباشد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر معذرت خواهی کنید به نوعی اقرار به جرم توهین است

بهاره   رستم زاده

سرکار خانم بهاره رستم زاده:

سلام عدر خواهی و اخذ رضایت شما دلیل پذیرش جرم است لدا موضوع اعاده حیثیت منتفی است

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

با سلام
اولاً عذرخواهی شما نوعی اقرار به توهین محسوب میشود
ثانیاً درصورتی میتوانید تحت عنوان افترا یا همان اعاده حیثیت شکایت کنید که طرف مقابل نتواند جرمی که به شما نسبت داده را اثبات کند و بازپرس قرار منع تعقیب صادر کند.
البته در رویه اکثراً شکایت افترا هم قرار منع تعقیب میخورد و به جایی نمی‌رسد مگر اینکه شرایط خاصی باشد که نیازمند بررسی است.

مریم گنجی

مریم گنجی :

درود اگر عذرخواهی می کنید پس اتهام را پذیرفتید و جایی برای اعاده حیثیت باقی نمی ماند

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

اگر رضایت بدهند و شما هم عذرخواهی کنید اعاده حیثیت منتفی ست اعاده حیثیت، به معنای بازگرداندن وضعیت شخص به وضعیت قبلی قبل از صدور حکم، در بسیاری از موارد ممکن است. با این حال، باید توجه داشت که اعاده حیثیت در صورتی امکان پذیر است که از سوی دادگاه اجازه داده شود و بسته به شرایط موردی نیز ممکن است محدودیت‌هایی وجود داشته باشد.

در مورد موضوع شما، در صورتی که در جلسه دوم شورای حل اختلاف با شاکی معذرت بخواهید و ایشان هم رضایت خود را اعلام کنند، ممکن است شورای حل اختلاف نتیجه مثبتی را در این خصوص صادر کند. با این حال، برای اعاده حیثیت، باید به دادگاه مربوطه مراجعه کنید و درخواست خود را به صورت رسمی ثبت کنید. درخواست اعاده حیثیت باید به همراه مدارک و مستندات مربوطه و به صورت دقیق و کامل در دادگاه ارائه شود و بعد از بررسی و برآورد دادگاه، نتیجه‌ای صادر خواهد شد.