مشاوره حقوقی رایگان - دیه

سلام
در قتل عمد و یا غیرعمد ولی دمی که خواهان دیه هست میتونه هر مبلغی که میخواد از اولیای دم دیگری بگیره یا مبلغی که قانون مشخص کرده فقط بهش تعلق میگیره؟
اولیای دم دختر و پدر و مادر مقتول هستن

پاسخ ها :

یک وکیل

در قتل عمد اولیای دم میتوانند در قبال رضایت چند ده برابر دیه را مطالبه کنند .

پرسشگر :

بیشتر منظورم این بود که احتمال دارد دو تن از اولیای دم قصاص بخواهند و دیگری دیه، خب در اینمورد دیه را باید آنان که خواهان قصاصند پرداخت کنند اما باز هم در اینمورد ولی دمی که دیه میخواهد میتواند چند ده برابر از اولیای دم دیگر گرفت؟

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

در قتل عمد مجازات قصاص است و اولیای دم میتوانند هر مبلغی را در خواست نمایند لیکن در قتل غیر عمد بیش از مبلغ دیه امکان درخواست اضافه وجود ندارد