مشاوره حقوقی رایگان - ملک مشاع

آیا ملک مورد نظر که درسال 1319 تقاضای ثبت و درسال 20 دودانگ در جریان ثبت انتقال وچهاردانگ آن در سال 21 انتقال ،، هردو معامله در دفترخانه رسمی ولی برای چهاردانگ فقط سند صادر گردیده وملک موردنظر مرکز شهر در گذشته بوده که شهرداری وبیشتر ارگان دولتی نیز در ملک مورد نظر قرار گرفته واین ملک مورد نظر 300هکتار بوده وبه حد نصاب مالکیت بیش از 400 هکتار نرسیده اصلاحات ارضی بدلیل اینکه مالک چهاردانگ جز مالکین بزرگ بوده بدون رضایت مالک مشاع دو دانگ ملک مورد نظر را به زارعین توسط مالک چهاردانگ به زارعین واگذار نماید البته ملک مورد نظر درزمان ثبت به عنوان دوقطعه،، مزرعه و توتزار به انضمام خانه محوطه ثبت گردیده ودر همان زمان در ملک ما شهرداری هم بوده که تابه امروز قدمتی 100ساله دارد ومکانش هم تغییری نکرده البته نزدیک به 100هکتار عرصه های زیادی شده اعم از شخصی ودولتی آیا امکان باز پس گیری ملک مورد نظر امکان‌پذیر است یا خیر ؟ یا اینکه در عوض دولت ملک یا پولش را بدهد

پاسخ ها :

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
باید تمامی مدارک بررسی شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید طرح دعوی کنید و دفاعیات خود را مطرح کنید.
نتیجه قابل پیش بینی نیست

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

با توجه به تاریخ هایی که اعلام نمودید به نظر میاد این اراضی جزو املاک ارباب بوده باشد چون در اون سالها مردم عادی این مقدار اراضی تحت تملک نداشتند بهرحال این قبیل اراضی علیرغم اینکه اسناد ثبتی بنام ارباب یا بازماندگان وی وجود دارد و با این وجود که هیچ قانون صریحی برای تعلق این اراضی به دولت وجود ندارد توسط ارگانها و نهادهای حاکمیتی تصرف شده و میشوند و دادگاهها هم به اسناد ثبتی آن ترتیب اثر نمی دهند بنظر میاد حاکمیت بدون پذیرش رسمی در خفا اصلاحات ارضی را پذیرفته است و در عمل مالکیت اربابان و وراث آنها را با وجود سوابق ثبت قبول نمیکنند این مشکل شایعی در اغلب شهرهای ایران است و حکومت بزرگترین نفع رو از قانون اصلاحات ارضی برده است چون بیشتر این اراضی توسط ارگانهای حاکمیتی تصرف شده اند. بهرحال در زمان اصلاحات ارضی از اربابان سلب مالکیت شده است و این افراد مالک محسوب نمیشوند. واقعیت هم همین است اربابان این اراضی را نخریده بودند و در اثر ضعف و فساد حکومت مرکزی سیستم ارباب رعیتی بر ایران حاکم شده بود حسب تجربه امکان بازپس گیری این اراضی بسیار پایین است. با این وجود بهتره بصورت حضوری از وکیل مشورت بگیرید. دوران ارباب رعیتی یک لکه ننگ و سیاه در تاریخ ایران است یک عده جانی و ظالم تحت عنوان ارباب ستمهای زیادی به مردم کردند و گرفتن اراضی از دست این قماش حداقل کاری بود که در حق اربابان صورت گرفت و هیچ کدام بخاطر جنایتهایی که در حق مردم مرتکب شده بودند محاکمه نشدند. جای تاسفه که حکومت امروز اراضی اربابی را خودش متصرف شده است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد و

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله با شرایط خاصی امکان مطالبه بهای اراضی وجود خواهد داشت

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل هست

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهار نظر دقیق حقوقی لازم است که کلیه مدارک ، اسناد و مستندات مربوطه پیرامون موضوع ، تحت بررسی و مورد مطالعه قرار گیرد تا مساله حقوقی مرتفع گردد .

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام خدمت شما کاربر محترم سایت دادراه پرسشی که شما مطرح کردی شامل چند بخش است که باید هر بخش آن را تک به تک بررسی کرد چرا که سوال شما یک پرونده کامل است نه یک سوال ساده که جواب کوتاه و ساده به آن داده شود بلکه باید ابعاد و زوایای پیدا و پنهان آن را بررسی کرد

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

درصورتی که ارگانی آن راتصرف کرده باشد مکلف به پرداخت ارزش آن میباشد

محمد  رضايي

جناب آقای محمد رضايي :

مادر باید ادعای خود را در مرجع قضایی اثبات نماید و شما هم باید مستندات و دلایل خود را ارائه نمایید

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام باید کارشناس رسمی در خصوص املاک و اراضی تامین دلیل گرفته شود

عبدالرضا سلیمانیان

جناب آقای عبدالرضا سلیمانیان :

بله اگر مدارک موجود باشد باید بررسی شود تا راهکار مناسب پیدا کرد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بله محتمل است ، بهتر است از طریق مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا مدارک‌ شما مورد برسی قرار گرفته و پاسخ مقتضی داده شود

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

طرح دعوی کنید و دفاعیات خود را مطرح کنید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

در اینجا باید توجه داشت که به دلیل پیچیدگی این مسئله و وابستگی آن به شرایط و قوانین مربوطه، بهتر است که با یک وکیل متخصص در امور حقوقی مشاوره کنید. علاوه بر این، باید بررسی شود که در سند های صادر شده برای این ملک، وضعیت دقیق مالکیت و همچنین وضعیت ملک به صورت مشاع تعریف شده است یا خیر. همچنین، بسته به شرایط و تعهداتی که در قبل از واگذاری دو دانگ ملک به زارعین، به عنوان شرایط مشاع تعیین شده بود، ممکن است امکان بازپس گیری ملک وجود داشته باشد یا نه. به هر حال، بهتر است با وکیل خود مشاوره کنید و با استناد به مدارک و شواهد موجود، تصمیم مناسبی را برای خودتان بگیرید.