مشاوره حقوقی رایگان - نفرين كردن طرف دعوی حقوقی در حضور قاضی

با سلام و عرض ادب و احترام، خانمى سيده و جوان و از ذريه و سبط نوادگان پيامبر(ص) هستم و متأسفانه در حال جدايی از همسرم هستم و همسرم فرد مقيدی نيست و تموم پرونده ها به نفع من پيش رفت، ولی همسرم با شماره اصلی خودش پيامكهای زشتی برام فرستاد كه توهين به جدم بود و اين موضوع به شدت دلمو آزار داد و هنوز ناراحتم و در جلسه ی بعدی ميخواهم در جلسه ی دادگاهی كه دارم، اين پيامكها را به قاضی نشون بدهم و در حضور قاضی، همسرم را بابت اين بی حرمتی هايش نفرينش كنم، با توجه به اينكه قاضی محترم رسيدگی به پرونده هم سيد هست حتما تحت تأثير قرار خواهد گرفت و ناراحت خواهد شد اما صددرصد به روی خود نخواهد آورد، باز با اينحال آيا نفرين كردن جرم محسوب ميشود؟ لطفا راهنمايی كنيد، با سپاس و احترام.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال ، نفرین نمودن اگر مصداق توهین پیدا ننماید ، جرم محسوب نمی شود .

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،ازاین حقیرقبول کن هرگز به کسی نفرین نکن زیرا شماهم مثل اوخواهیدبوداگردست به مقابله بمثل زدید.موفق باشید

سید عبدالناصر ساداتی

جناب آقای سید عبدالناصر ساداتی :

با عرض سلام به اتهام توهین به مقدسات از ایشون شکایت کنید.مسلما اگر به خودتون هم توهینی کرده باشن به اتهام توهین به شخص حقیقی هم می تونیداز ایشون شکایت کنید.
ماده 513 - هركس به مقدسات اسلام و يا هر يك از انبياء عظام يا ائمه طاهرين ( ع ) يا حضرت صديقه طاهره ( س ) اهانت نمايد اگر مشمول حكم ساب النبي باشداعدام مي شود و در غير اين صورت به حبس از يك تا پنج سال محكوم خواهد شد .

ماده 608 - توهين به افراد از قبيل فحاشي واستعمال الفاظ ركيك چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا ( 74 ) ضربه و ياپنجاه هزار تا يك ميليون ريال جزاي نقدي خواهد بود .

1- قانون استفساريه نسبت به كلمه اهانت ، توهين و يا هتك حركت مندرج در مقررات جزائي مواد (513)،(514)،(608)،(609) قانون مجازات اسلامي و بندهاي (7(و (8) ماده (6) و مواد (26) و (27) قانون مطبوعات

موضوع استفسار:
ماده واحده ـ آيا منظور از عبارت (اهانت ، توهين و يا هتك حرمت) مندرج مقررات جزائي از جمله مواد (513)،(514)،(608)،(609) قانون مجازات اسلامي و بندهاي (7) و (8) ماده (6) و مواد (26) و (27) قانون مطبوعات عبارت است از بكار بردن الفاظي كه دلالت صريح برفحاشي و سب و لعن دارد يا خير؟ و در صورت عدم صراحت مطلب و انكار متهم بر قصد اهانت و هتك حرمت آيا موضوع از مصاديق مواد مورد ذكر ميباشد يا خير؟
نظرمجلس :
از نظر مقررات كيفري اهانت و توهين و … عبارت است از بكاربردن الفاظي كه صريح يا ظاهر باشد و يا ارتكاب اعمال و انجام حركاتي كه با لحاظ عرفيات جامعه و با درنظر گرفتن شرايط زماني و مكاني و موقعيت اشخاص موجب تخفيف و تحقير آنان شود و با عدم ظهور الفاظ توهين تلقي نميگردد.
قانون فوق مشتمل برماده واحده در جلسه علني روز يكشنبه مورخ چهارم دي ماه يكهزار و سيصد و هفتاد و نه مجلس شوراي اسلامي تصويب و در تاريخ 10/10/1379 به تاييد شوراي نگهبان رسيده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ـ مهدي كروبي