مشاوره حقوقی رایگان - صلاحیت دادگاه حقوقی در خصوص حکم تخریب بنای فاقد استحکام

قبلا هم این موضوع رو درمیان گذاشتم،
سوال این است که دادگاههای حقوقی میتوانند حکم به تخریب ساختمانی که عدم استحکام ندارد و اصول فنی و بهداشتی را رعایت نکرده بدهند، یا این موضوع به عهده کمیسیون ماده 100 هست؟
در مورد بنده چون سازنده خلاف اصول ساخته و نظام مهندسی و کارشناسای دادگاه ساختمان را فاقد استحکام میدونند، و رای بدوی تخریب بخشهای خلاف قانون و احداث مجدد هست، قاضی تجدید نظر روی تایید رای بدوی مردد هست. که آیا صلاحیت دارد یا نه؟ بنده نیاز به مشورت و نمونه رای دارم
چون دعوی بین دو نفر هست و نه شهرداری و شخص پرونده رو به کمیسیون ارایه نداده ام.

پاسخ ها :

جبار مبارکی

جناب آقای جبار مبارکی :

بله دادگاه حقوقی دارای صلاحیت عام میباشد و میتواند رای به تخریب وقاع و قمح بنای احداثی صادر نماید . اینجانب دارای 11 سال سابقه قضاوت میباشم و معتقدم با توجه به صلاحیت عام دادگاهها میتوان چنین حکمی صادر کرد ، موفق باشید

پرسشگر :

با تشکر از نظر کارشناسی شما اقای جبار مبارکی

سید عبدالناصر ساداتی

جناب آقای سید عبدالناصر ساداتی :

با عرض سلام .
نظریات در این مورد ولی با تمامی احترامی که برای نظر همکار گرامی خودم قائلم بنده معتقدم که اگر قبلا موضوع در کمیسیون ماده 100شهرداری مطرح شده و کمیسیون به جای تخریب رای بر پرداخت جریمه داده و مهندس ناظر هم ساختمان رو دارای استحکام بنا و دارای شرایط آیین نامه 2800 زلزله اعلام کرده و برای ساختمان گواهی پایان کار اخذ شده دادگاه نمی تواند وارد بحث استحکام بنا بشه.لوایح مفصلی هم در این زمینه دارم و دلایل بنده بسیار مفصل و زیاده .
با روسای دادگستری چندین شهر هم مشورت کردم و موافق نظر بنده بودند.
در فرض سوال اگر ایشان مدعی قلع و قمع بنای اضافه ای هستند که بر روی ملک ایشان ساخته شده بحث متفاوته.ولی اگر صرف عدم استحکام رو بهانه قرار دادن قطعا کمیسیون ماده 100صالحه و هرذینفعی میتونه از رای کمیسیون از طریق دیوان عدالت اداری اعتراض کنه

سید عبدالناصر ساداتی

جناب آقای سید عبدالناصر ساداتی :

با عرض سلام .
نظریات در این مورد متفاوته ولی با تمامی احترامی که برای نظر همکار گرامی خودم قائلم بنده معتقدم که اگر قبلا موضوع در کمیسیون ماده 100شهرداری مطرح شده و کمیسیون به جای تخریب رای بر پرداخت جریمه صادر و مهندس ناظر هم ساختمان رو دارای استحکام بنا و دارای شرایط آیین نامه 2800 زلزله اعلام کرده و برای ساختمان گواهی پایان کار اخذ شده باشه دادگاه نمی تونه وارد بحث استحکام بنا بشه.لوایح مفصلی هم در این زمینه دارم و دلایلم بسیار مفصل و زیاده .
با روسای دادگستری چندین شهر هم مشورت کردم و موافق نظر بنده بودن.
در فرض سوال اگر ایشان مدعی قلع و قمع بنای اضافه ای هستن که بر روی ملک ایشان ساخته شده بحث متفاوته.ولی اگر صرف عدم استحکام رو بهانه قرار دادن قطعا کمیسیون ماده 100صالحه و هرذینفعی میتونه از رای کمیسیون از طریق دیوان عدالت اداری اعتراض کنه

سید عبدالناصر ساداتی

جناب آقای سید عبدالناصر ساداتی :

از جمله دلایل بنده این موارده
تبصره یک ماده صد قانون شهرداری موضوع عدم استحکام بنا رو در صلاحیت کمیسیون قرار داده.
مرجع اظهار نظر در مورد استحکام بنا به استناد ساختمانه تبصره های ماده صد مخصوصا تبصره هفت ؟مهندس ناظر و.کمیسیون ماده صده، نه کارشناس دادگستری و دادگاه.
طبق تبصره یک همین.ماده درکمیسون ماده صد یک قاضی وجود داره که معمولا رییس دادگستریه.بنابراین رای صادره اعتبار قضایی هم داره.
کمیسیون در صورتی عدم خلافی و رای به جریمه بجای تخریب میده که استحکام بنا رعایت شده باشه.