مشاوره حقوقی رایگان - الزام به تنظیم سند با صلحنامه عادی

یکی از وراث که درخواست حصر وراثت را کرده در جلسه رسیدگی شورای حل اختلاف ادعا می کند که وصیت نامه ای از متوفی دارد. بعد از چند ماه از صدور گواهی حصر وراثت که در آن هیچ اشاره ای به این وصیت نامه نشده، وراث دیگر متوجه می شوند که این فرد در پرونده درخواست حصر وراثت ( در شورای حل اختلاف ) ادعا کرده بوده است که وصیت نامه ای وجود دارد، ولی از آنجاییکه کپی وصیت نامه در پرونده وجود نداشته، وراث دیگر برای بررسی اصالت قانونی این وصیت نامه، درخواست کپی این وصیت نامه را به همان شعبه شورای حل اختلاف می دهند. اما وکیل این فرد بجای تسلیم کردن کپی این وصیت نامه، طی جوابیه ای به شعبه مربوطه شورای حل اختلاف اعلام میدارد که وصیت نامه ای وجود ندارد و این یک "خود اظهاری" بوده است ولی در همان جوابیه به شورای حل اختلاف اعلام میدارد که صلحنامه هایی عادی از متوفی وجود دارد.
این فرد با ارائه یک صلحنامه تایپ شده عادیِ با شرایط ذیل:
1) بدونِ تاریخ (تنها تاریخ ذکر شده در این صلحنامه، تاریخی است که متصالح ذیل امضایش بدون ذکر روز با ماه و سال نوشته است)
2) برخلاف متن این صلح نامه که در آن بیان شده " این صلحنامه در حضور دو تن شاهد عادل با توافق و تراضی متصالحین تنظیم شده و مفاد آن درباره آنان نافذ و لازم الاجرا است" توسط یک شاهد امضاء شده (شاهد در آدرس تعرفه شده برای این شاهد در دادخواست، قابل شناسایی نبوده است)
3) در این صلحنامه حتی به زمان تقریبی فوتِ مصالح نیز اشاره شده،
دادخواست الزام به تنظیم سند را به دادگاه داده است. با توجه به موارد فوق الذکر، این صلحنامه عادی (غیر محضری)، به چه میزان برای دادگاه قابل قبول است؟ با تشکر از پاسخ شما

پاسخ ها :

یک وکیل

بستگی به تشخیص قاضی دارد