مشاوره حقوقی رایگان - باطل کردن تقسیم نامه ارث

سلام خسته نباشید
پدر بزرگم در زمان حیات تمامی زمین های کشاورزی را تقسیم کردند و چند سالی هست در دست وراث هست و درخت جدید کاشته اند و یا دیوار چینی کرده اند و از محصولاتش برداشت میکنند.
بعد از فوت پدربزرگم در وصیت نامه قید شده که خانه مسکونی متعلق دو پسرش هست و یک اتاق از طبقات بالا و پایین برای دخترها باشد که اگر لازم بود پسرها رضایت دخترها را برای تصاحب کل خانه جلب کنند.
از طرفی یک ملک مسکونی کوچک را بطور زبانی به دخترها بخشیدند و یک زمین کشاورزی را به یکی از پسرها.
حالا برادران وصیت نامه را قبول ندارند و فقط گفته زبانی را قبول دارند و ادعا دارند خواهرها فقط باید به ان ملک کوچکی که زبانی گفته شده بسنده کنند.
و ادعا میکنند اگر خواهرها شکایت کنند تقسیم نامه ارث رو هم باطل میکنیم تا زمین های کشاورزی هم دوباره تقسیم بشه.
اما خواهران به تقسیم نامه اعتراضی ندارند و فقط ملک مسکونی میخواهند.
بنظر شما این تقسیم نامه قابلیت باطل شدن داره؟

پاسخ ها :

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

با سلام
کاربر گرامی سؤال شما جنبه های مختلفی دارد که هرکدام باید دقیق بررسی شود تا بتوان اظهارنظر دقیق کرد اما به طور کلی باید بدانید که وصیت شخص نسبت به اموال خود فقط تا یک سوم اموال صحیح و نافذ است و مازاد بر یک سوم نیاز به تنفیذ(اجازه) کل ورثه دارد وگرنه باطل خواهد بود اما چنانچه در زمان حیات مالکیت اموال را منتقل کرده باشند صحیح است و قابل ابطال نیست چون هر شخصی میتواند تا زمانیکه در قید حیات است اموال خود را هر طور که بخواهد و به هرکس که بخواهد منتقل کند.

محسن جعفری

جناب آقای محسن جعفری :

با سلام
سوال دارای نکات مهمی است که در مشاوره متنی شاید نتوان بصورت جامع جواب داده شود . منتها چنانچه پدر بزرگ شما در زمان حیات اقدام به تقسیم اموال خود نموده باشند ، خارج از موضوع ارث قرار میگیرد و چه بسا عناوینی مانند هبه و یا صلح بر این عمل منطبق میباشد. و به این دلیل قابلیت ابطال و یا تنفیذ تا ثلث در این موارد عملی نمیباشد .

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
اگر شخصی قبل از ‌فوت ، اموال خود را به دیگران منتقل نماید دیگر این
اموال جز ماترک محسوب ‌نخواهد شد
و