مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از مشاور املاک

سلام و تشکر از وکلا و مشاورین محترم که پاسخگوی سوالات حقوقی شهروندان هستند .
من حدود 1 سال پیش یک ملک خریدم که در زمان عقد مبایعه فروشنده عنوان کرد که با سند ملک وام کوچکی گرفته و اقساط رو هم پرداخته در مبایعه نامه هم ذکر شد ملک در رهن بانک است ولی در زمان انتقال سند و با عدم مراجعه فروشنده ، با رجوع به بانک مشخص شد که تمامت سند با قراداد فروش اقساطی به بانک واگذار شده و فروشنده هم اقساط را نمی پردازد ، بنده هم بلافاصله شکایت کردم و حکم ابطال مبایعه و استرداد ثمن معامله رو گرفتم ولی فروشنده حکم رو اجرا نمیکنه ، از طریق توقیف حساب های بانکی و سایر اموال هم نتیجه ای نگرفتم .
سوال بنده اینه آیا می تونم از مشاور املاک به دلیل قصور و عدم مطالبه اجازه نامه کتبی از بانک برای واگذاری ملک رهنی و عدم ذکر قرارداد فروش اقساطی و واگذاری تمامت سند ملک به بانک در مبایعه ، شکایت کنم ؟ در ضمن در زمان عقد مبایعه به اصرار بنده یک فقره چک ضمانت از برادر فروشنده نیز اخذ و ضمیمه مبایعه شد ، ولی الان و با وجود عدم پرداخت مطالباتم ، مشاور املاک از تسلیم آن چک به من و حتی اجرای احکام استنکاف می کند . در ضمن مشاور املاک معاملات دیگری هم با فروشنده داشته و موضوع کاملاً مشکوک به تبانی است . از این جهات چگونه اقدام به شکایت کنم ؟

پاسخ ها :

سید عبدالناصر ساداتی

جناب آقای سید عبدالناصر ساداتی :

با عرض سلام .
اولین ابهام شما اینه که اگر فروشنده به شما گفته بود که وام کوچکی گرفته و قسط ها پرداخت شده چرا در قولنامه ذکر کردید سند در رهن بانکه؟
در ثانی شما که اطلاع داشتید سند در رهن بانکه چرا به بانک مراجعه نکردید تا از جریان مصادره مطلع بشید؟اینها بعدا از شما پرسیده میشه.
با وجود منع طرح دعوای حقوقی و کیفری به نظر بنده شما می تونید به جرم انتقال مال غیر از ایشون شکایت کنید.از بنگاه دار هم به اتهام معاونت در انتقال مال غیر شکایت کنید
بهتر بود از ابتدا از طریق کیفری اقدام می کردید

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

در خصوص چکی که در دست بنگاه دار قرار دارد ، به اتحادیه مربوطه و اتاق اصناف شهرستان مراجعه کنید و در کنار آن می توانید شکایت کیفری خیانت در امانت را از بنگاه دار(دلال) به عمل آورید زیرا عمل وی در ندادن چکی که در وجه شماست مشمول ماده 349 قانون تجارت است ، زیرا اگردلال برخلاف وظيفه خودنسبت به كسي كه به اوماموريت داده بنفع طرف ديگرمعامله اقدام نمايدويابرخلاف عرف تجارتي محل ازطرف مزبوروجهي دريافت وياوعده وجهي راقبول كندمستحق اجرت ومخارجي كه كرده نخواهدبود.بعلاوه محكوم به مجازات مقرربراي خيانت درامانت خواهدشد.