مشاوره حقوقی رایگان - شاید سوال خیلی ها باشد

با سلام و احترام.جهت کنجکاوی می خواستم بدانم اگر در مواقع ضروری و ناگهانی خدای نکرده شخصی برای سرقت یا عمل شرورانه وارد خانه یا ملک و یا زمینی اعم از حقوقی یا غیر حقوقی بشود و شخص یا اشخاص حقیقی که مالکیت ملک یا منزل را دارا هستند در موقع وقوع جُرمِ یا شرارت شخص مُجرِم، متوجه بشوند و شخص خطاکار به شخص یا اشخاصی که داخل منزل هستند حمله کند، آیا در صورتی که فرد یا افرادی که در خانه هستند با شخص مهاجم درگیر شوند و برای دفاع از خود مثلا با چاقو یا چوب و... این فرد مهاجم و متجاوز به حریم شخصی را در درگیری ضرب و شتم کنند!
و در صورت کشته شدن سارق یا شرور،
یا زخمی شدن
حکم صاحب خانه و منزل چیست؟
آیا در چنین شرایطی قانون اقدام فردی که می خواسته از جان و مال خود محافظت کند را دفاع مشروع و قانونی می داند یا خیر.
با سپاس از شما
خدا یارو مدد کار شما باشد با آرزوی سلامتی برای همه مردم.

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی شرایط دفاع باید اثبات شود و مراتب دفاع هم رعایت شده باشد نمی توانید به صرف ورود به عنف با سلاح سرد به افراد صدمه جسمانی وارد کنید
در اینصورت مرتکب ضرب و جرح عمد شده اید و مجازات خواهید شد