مشاوره حقوقی رایگان - دریافت چک از شخص دیگر

با سلام

بنده چکی را از یکی از مشتریانم بابت فروش مواد اولیه دریافت نمودم . این چک توسط فرد الف در وجه فرد ب صادر شده بود . فرد ب عبارت لطفا پس از وصول به حساب شماره ی فلان اینجانب واریز گردد را به همراه 2 امضا پشت چک درج کرده بود و قصد به حساب خواباندن چک را داشت. فرد ج جهت دریافت طلب خود به فرد ب مراجعه مینماید و فرد ب چک مذکور را با اینکه پشت نویسی وصول کرده بود ، بابت بدهی خود میپردازد . فرد ج که مشتری بنده بود چک را بابت خرید مواد اولیه به بنده داد . بنا به عرف بازار که چک هایی با پشت نویسی های مشخصات افراد مختلف جهت وصول را بارها دریافت نموده و پشت نویسی هدی قدیم را خط زده و مشخصات خودمان را به عنوان آخرین آورنده ی چک به بانک مینوشتیم و وصول میکردیم ، این بار هم به همین صورت عمل کرده و چک را وصول نمودم ( فقط متن " لطفا پس از وصول به حساب شخص ب واریز گردد " را خط زدم ... امضاها را خط نزدم ... یعنی حتی امضای شخص ب را جهت انتقال چک جعل نکردم که بخواهد مدعی جعل امضایش شده باشد ) . الان فرد ب و ج با هم به اختلاف خورده اند و فرد ب علیرغم اینکه هیچ رابطه ی مالی با بنده نداشته ، از دست بنده بابت خط زدن و دست بردن در پشت نویسی چک و تحصیل مال نامشروع شکایت کرده است . بنده رسیدهای مربوط به فروش اقلام و دریافت چک از شخص ج بابت بدهی را دارم . تکلیف بنده این وسط چیست ؟ در انتها آیا میتوانم به لحاظ اعاده ی حیثیت از فرد ب شکایت کنم ؟ چون فکر کنم ایشان حق شکایت از بنده را نداشتند و باید از فرد ج شکایت میکردند و نه بنده ... مراحل کار به چه صورت است

باتشکر

پاسخ ها :

حسین حبیبیان

حسین حبیبیان:

ظاهرا در صورتیکه بتوانید حرفهایی که زده اید ثابت کنید مشکلی نیست پیشنهاد میدم وکیل بگیرید تا مطمئن تر جلو بروید....ضمنا حسب صورت مساله نمی توانید از ب شکایت کنید