مشاوره حقوقی رایگان - ابطال سند رسمی اقرارنامه غیرمالی دفترخانه اسناد رسمی

با عرض سلام حضور کارشناسان محترم حقوقی و وکلای گرانقدر لطفا به سئوال ذیل با توجه به مطالب ذیل پاسخ لازم را عنایت و مبذول نمائید
مهریه زوجه طبق سند نکاحیه تعداد 110 عدد سکه بهار آزادی می باشد
زوجه در مورخه 05/09/1396 به دفترخانه اسناد رسمی شماره 6 شهرستان .... مراجعه و در حضور شهود و گواهان تعرفه شده پدرش و خواهرش سند اقرارنامه غیر مالی 7821 فی مابین تنظیم و منعقد گردیده است که مفاد و متون حقوقی آن بشرح ذیل است :
(( در تاریخ ذیل ( 05/09/1396 ) حاضر گردید در این دفترخانه خانم ف... زوجه نکاحیه شماره 13339 دفترخانه رسمی ازدواج شماره 61 شهرستان ...... و بعدالحضور اقرار صریح و منجز و شرعی داشته اند که تعداد 110 عدد سکه بهارآزادی از صداق نکاحیه فوق الذکر را تماما از زوج خود آقای ......به مشخصات و نشانی فوق الذکر دریافت نموده و هیچ طلبی از بابت سکه مهریه بر ذمه زوج نمی باشد و گواهی دفتر ازدواج شماره 61.... طی نامه شماره 320 مورخه 04/09/1396 مبنی بر عدم صدور اجرائیه در خصوص صداق نکاحیه فوق الذکر اخذ گردیده است ))
حال با عنایت به سند رسمی فوق الذکر آیا زوجه می تواند طبق موازین و مقررات قانونی اموال و یا املاک غیر منقول زوج را به عنوان مهریه دریافت نماید ؟
خواهشمندم پاسخ لازم را عنایت و مبذول فرمائید با عرض تشکر و تقدیر

پاسخ ها :

افشین ملازادگان

جناب آقای افشین ملازادگان :

خیر بعد از ابراء دیگر مهریه ای نیست تا وصول گردد

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام،در پاسخ به شما دو فرضیه متصور است:1-زوجه تمامی مهریه را گرفته و اقرار رسمی به دریافت آن نموده است که در این صورت،ادعای جدید ایشان در غیر قانونی و وصف مجرمانه دارد‌.2-زوجه علی رغم اقرار رسمی، فی الواقع مهریه اش را نگرفته است که در این صورت بنظر بنده، زوجه تا اقرار نامه رسمی را از طریق مرجع قضایی باطل نکند نمی تواند ادعای حقوقی بابت مطالبه مهریه مذکور داشته باشد،و بنظرم زوجه باید شکایت کیفری مبنی بر جعل مفادی اقرار نامه رسمی را در دادسرا مطرح، ودر صورت اثبات و احراز آن،دادگاه کیفری این اقرار نامه رسمی را باطل نموده و سپس زوجه می تواند ادعای مهریه نماید والا قابل طرح نمی باشد.