مشاوره حقوقی رایگان - بیمه شخص ثالث

سلام،درتصادف مقصر شناخته شدم،ماشین مقابل 2نفرصدمه دیدن که بیمه یک 617میلیون یک 114میلیون دیه به 2نفر آسیب دیده و یک 16میلیون خسارت مالی به طرفینم داده،خودم آسیب دیدم که دادگاه 8/400 برام خسارت در نظر گرفته،طرف از منم شکایت کرد که خسارت بگیره ولی دادگاه به نفع من رای داد،حالا بیمه میگه باید 2/5درصد از خسارت و من بدم،در صورتی که داخل برگه بیمه من نوشته،خسارت مالی 16میلیون،خسارت بدنی640میلیون،خسارت راننده مسبب حادثه 480میلیون،لطفا به من بگین که بیمه حرفش قانونیه یا نه،این مبلغهایی که گفتم همش رای دادگاه.

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

بر اساس ماده 14 قانون بیمه شخص ثالث، در صورتی که در حوادث رانندگي منجر به جرح يا فوت ‏علت اصلي حادثه يكي از تخلفات حادثه‌ساز رانندگی باشد شرکت بیمه خسارت را بدون هیچ پیش شرطی پرداخت می‌کند اما درصدی از خسارت پرداخت شده را به صورت زیر از راننده مقصر دریافت خواهد کرد.

الف) در صورتی که اولين حادثه ناشی از تخلف حادثه‌ساز راننده مسبب حادثه در طول مدت بيمه ‌نامه باشد
در این حالت معادل دو و نيم درصد (2.5%) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده از راننده مقصر حادثه توسط شرکت بیمه دریافت می‌شود.

ب) در صورتی که دومين حادثه ناشي از تخلف حادثه ساز راننده مسبب حادثه در طول مدت بيمه نامه باشد:
در چنین شرایطی معادل پنج درصد(5%) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده از راننده مقصر حادثه توسط شرکت بیمه دریافت می‌شود.

ج) در صورتی که سومین حادثه ناشي از تخلف حادثه ساز راننده مسبب حادثه در طول مدت بيمه نامه باشد:
در چنین شرایطی معادل ده درصد(10%) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده از راننده مقصر حادثه توسط شرکت بیمه در