مشاوره حقوقی رایگان - سفته و مطالبه طلب

با سلام
مبلغی را در قبال خرید وسایل خانگی بصورت یکماهه به شخصی پرداخت کردم و از او به اندازه مبلغ سفته گرفته ام. ولی در سفته مبلغی را وارد نکرده است اما اسم و فامیل و شماره ملی و امضا کرده است.
و بجز آن مبلغ جداگانه ای را به وی پرداخت کرده ام در قبال خرید گوشی
ولی متاسفانه الان حدود سه ماه هست که هیچ کاری را انجام نداده و امروز و فردا میکند به این نتیجه رسیده ام که توسط شکایت کردن پیگیری کنم لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

مسعود بابانیازی

مسعود بابانیازی :

استان :

دادخواست مطالبه وجه به استناد سفته تقدیم کنید
با توجه به اینکه سفته دارای سقف مبلغ است
صادر کننده بصورت ضمنی به شما اجازه داده که مبلغ را درج کنید
با این حال برای احتیاط درج مبلغ با دستخط خودتان نباشد که بعدا ادعای جعل نباشد

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، ضمن تایید رهنمود همکار عزیز، فراموش نکنید که سفته حتما باید واخواست نسبت به آن صورت بگیرد تا بتوانید در محاکم اقامه دعوا کنید، صرف ارائه سفته به دادگاه برای اقامه دعوی کافی نیست.

مسعود بابانیازی

مسعود بابانیازی :

استان :

با سلام مجدد و تشکر از پاسخ همکار گرامی؛
هرچند برخی علمای حقوق در خصوص سفته واخواست را الزامی میدانند اما بنظر بنده واخواست سفته از حیث آثار سند تجاری در حکم رسمی و رجوع به ظهرنویسها حائز اهمیت است.
در غیر اینصورت امضا ذیل هر تعهدی ولو نوشته عادی ، واجد آثار حقوقی بوده و تعهد را به شرط رعایت سایر شرایط اساسی قراردادها لازم الرعایه می نماید . بنابراین چنانچه حتی سفته واخواست هم نشده باشد متعهد اصلی حداقل از بابت امضا ذیل یک سند عادی مشغول الذمه می باشد