مشاوره حقوقی رایگان - با سلام و احترام؛ موضوع: انتقال مال غیر

چند سال قبل به عنوان وراث پدرمان برای فروش یک آپارتمان نوساز که در رهن بانک بود با شخصی مبایعه نامه امضا نمودیم ولی متاسفانه بدلایل خارجی (از جمله فوت مجدد احدی از فروشندگان و متواری شدن پیمانکار آسانسور و...) آماده شدن مراحل انتقال سند به تعویق افتاد. (در مرحله پایانی صدور سند، خریدار دعوی الزام به تنظیم سند و جریمه دیرکرد مطرح نمود که رای اولیه تنها دایر بر جریمه تاخیر مندرج در مبایعه نامه تا تاریخ صدور سند روزی دو میلیون ریال بود که البته دعوای اولیه و رای صادره توسط دادگاه محترم تجدید نظر رد گردید). و تا این تاریخ خریدار به تعهدات خود عمل ننموده است (علی رغم گذشت بیش از یکسال از فراهم شدن همه مقدمات انتقال.
بر اساس توصیه دفترخانه، و طبق تقسیم نامه، واحد مورد مبایعه نامه را بنام احدی از فروشندگان کردیم. متعاقبا طی اظهارنامه ای مالک سند آپارتمان مراتب مترتب بر تقسیم نامه را به اطلاع خریدار رسانید و در آن قید نمود که خریدار از تنظیم قرارداد جدید استنکاف می ورزد. سپس ضمن تعیین فرصت 15 روزه تکالیف وی را یادآور شد)
پس از تشکیل جلسه به پیشنهاد فروشندگان و مطالبه شفاهی جریمه تاخیر توسط فروشنده؛ خریدار مدعی ارتکاب "انتقال مال غیر" توسط فروشندگان شده است و مدعی شده است که حتی می تواند تقسیم نامه را ابطال نماید. حال با توجه به عدم ایفای تعهدات و اجبار فروشندگان به تقسیم ارث(از متوفی اولی به دومی و سپس انتقال آن به خریدار)؛ الزام بانک برای انتقال وام واحدهای در رهن(9 واحد) به روی سند هر یک از واحدها؛ عدم ایفای تعهدات و عدم وجود سو نیت؛
آیا ادعای خریدار می تواند به محکومیت فروشندگان منجر شود؟
آیا در صورت شکایت کیفری خریدار، با توجه به اینکه طبق رای دادگاه تجدید نظر، حتی ملکیت وی مورد تردید قرار گرفته است، ادعای وی مسموع خواهد بود؟