مشاوره حقوقی رایگان - تبدیل زمین زراعی به باغ

سلام.
سوال اول : من 8هکتار زمین دارم و میخوام تبدیلش کنم به باغ انگور. آیا این تغییر کاربری محسوب میشه یا خیر.

سوال دوم : قبل از کاشت نهال میخوام دور زمین رو فنس کشی کنم. با پایه های بتنی : این اقدام نیاز به مجوز داره یا نه اگر نیاز به مجوز داره از کجا باید اقدام کنم و اگر برای اخذ مجوز اقدام نکنم و فنس کشی کنم و تبدیل به باغ کنم چه اتفاقی می‌افته. البته لازمه که بگم در تمام منطقه ی ما همه دیوار چینی با سنگ کردن و تبدیل به باغ کردن و مشکلی براشون پیش نیومده

سوال سوم :من مالک زمین هستم و قراره فردی با هزینه و مسئولیت خودش روی زمین فنس کشی کنه و نهال بکاره و اگر نهایتا تبدیل به باغ شد نصف زمین رو مالک میشه و درخت ها هم به صورت مساوی تقسیم میشن آیا این حالت از قرارداد مشکل حقوقی داره یا مشکل حقوقی نداره چون اگر همه ی این اقدامات رو انجام بده و باغ نشه مالک هیچی از زمین نمیشه و فقط میتونه بیاد فنس هاشو در بیاره و ببره و هر اقدامی کرده هم حق هیچ گونه مالکیتی تحت هر عنوانی نداره..... مخواستم بدونم این شکل از شراکت مشکل حقوقی نداره یا مشکل داره اگر مشکل داره کجاش مشکل داره؟ ممنون.

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

مسائل ملکی می‌بایست توسط وکیل متخصص ملکی بررسی و پیگیری لازم توسط وکیل انجام شود چرا که موارد کاملا تخصصی است اگر اشتباهی هرچند کوچک رخ دهند ممکن است کل پرونده را تحت تاثیر قرار دهد برای همین رویت اسناد و مدارک در مرحله اول حائز اهمیت است.

محسن جعفری

جناب آقای محسن جعفری :

با سلام
در جواب سوال اول این کار تغییر کاربری محسوب نمیگردد ، و در مورد سوال دوم باید ابتدا نهال کاشته شود و بعنوان بهره وری از امور زراعی و باغی دریافت مجوز از کمیسیون تبصره یک ماده یک واقع در جهاد کشاورزی مربوطه نمایید . سنگ چینی تا ارتفاع یک متر نیز مشکلی ندارد ، مهم کاشت درخت و یا نهال میباشد ، و در مورد کاشت درخت توسط دیگری که مغارسه نام دارد باید مطابق ماده 10 قانون مدنی مبادرت به انعقاد قرارداد گردد و حتما در این زمینه قرارداد توسط وکیل متخصص انجام شود