مشاوره حقوقی رایگان - وصیت نامه- وقف

با سلام و احترام
به استناد چه قانونی فقط قسمت اعیان ملک وقفی قابل بخشش و وصیت است؟

پاسخ ها :

محسن جعفری

جناب آقای محسن جعفری :

با سلام
خرید و فروش املاک موقوفه باطل و بلا اثر میباشد ، مگر اینکه بیم خراب شدن و یا خونریزی نسبت به آن ملک رود ، منتها مطلبی که درباره فروش و یا بخشش و وصیت اعیان ملک اوقافی است بعلت این میباشد که تنها زمین و یا عرصه وقف شده است و سپس توسط افراد دیگری مثلا بعنوان مستاجر عرصه ، بر روی آن اعیان و یا ساختمان ایجاد میشود ، این اعیان که توسط دیگران ساخته شده هر چند با مجوز اداره اوقاف میباشد منتها داخل در عقد وقف نیست ، اما باز هم خرید و فروش و یا دیگر عناوین حقوقی آن به تائید اداره اوقاف نیاز میباشد . در کل حتی اگر اعیان ملک وقفی نیز خریداری شود باز هم بابت زمین یا عرصه آن بعلت وقفی بودن ، باید مبلغی بعنوان اجاره به اداره اوقاف پرداخت شود