مشاوره حقوقی رایگان - قرار شورا

در شورا رای غیابی صادر و پرونده اجرایی تشکیل و محکوم عیله با مراجعه به اجرام احکام و دادن تعهد کتبی بعد از دوماه و ده روز اقدام به واخواهی نموده و قاضی بدون درنظر گرفتن مدارک قرار رد صلاحیت و ارجاع پرونده به شهرستان محکوم علیه صادر نموده اقدام اعتراضی برای این قرار چگونه میباشد؟

پاسخ ها :

محمود  مسعودي

جناب آقای محمود مسعودي :

با سلام.هرچند رایی که از مرجع فاقد صلاحیت صادر شده باشد اعتباری برای اجرا ندارد. اما این عدول از صلاحیت وقتی ممکن است که ابتدا اعتراض محکوم علیه در موعد بوده باشد تا باب رسیدگی واظهار نظر مجددباز شود والا تصمیم صحیح نیست. این موارد را در لایحه ای به دادگاه شهرستان اعلام کنید.

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، قرار عدم صلاحیت قابل اعتراض نمی باشد، البته شایسته بود قاضی شورای حل اختلاف در خصوص تردید نسبت به قیمت بهای خواسته امر را ابتدا به کارشناس ارجاع میدادند بعد امر را به دادگاه ارجاع میدادند ولیکن در نهایت اگر دادگاه مربوطه خود را واجد صلاحیت بداند ،نسبت به امر رسیدگی می نماید در غیر این صورت مطابق ماده15 قانون شوراهای حل اختلاف 94 در صورت بروز اختلاف در صلاحیت بین شورای حل اختلاف با مرجع قضائی، نظر مرجع قضائی لازم ‏الاتباع است.