مشاوره حقوقی رایگان - چك مفقودي

سلام دوسال پيش مداركم رو گم كردم که شامل چند برگ امضا شده چك به مبالغ مختلف بود. سريع به شورای حل اختلاف رفتم و نامه ی قاضي گرفتم و چك ها رو مسدود كردن. بعد از مدتي متوجه شدم كه چك و بقيه مداركم نزد ابادارچي بانك ثامن هس. با حراست مطرح كردم مداركمو گرفتم ولي چك هارو خرج كرده بود فرصت خواست كه ظرف يكهفته چكارو بياره ولي اخراج شد و فرار كرد.لازم به ذكر هست كه اين اقا پرونده هاي متعدد كلاهبرداري و دزدي داره.. هفته پيش كسي كه چك دستشه حل اختلاف كرده و با قرار تامين بدون اطلاع بنده. ماشين منو بردن پاركينگ مبلغ چك دوميليون ت.٢م رو به حساب شورا ريختم و ماشينمو دراوردم از دزد چكام شكايت كردم يكسال پيش ولي قاضي اهميت نداد و گفت ادله كافي نيس. نميدونم چيكار كنم لطفا راهنماييم كنيد. سپاس

پاسخ ها :

یک وکیل

نسبت به سارق شکایت کیفری کنید
اگر مرجع کیفری حکم به به سرقت رفتن چک بده مرجع حقوقی هم نسبت به چک حکم به بیحقی میده در غیر اینصورت محکوم می شید

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام
وصف تجریدی و تنجیزی بودن و عدم توجه به ایرادات از جمله شاخصه های اسناد تجاری به ویژه چک هستند.
در این خصوص شما تنها می توانید با اثبات مفقودی یا سرقتی بودن چک ها آن هم از همان آبدارچی اقدام نمایید
چرا که داردنه چک مالک آن است و بانک او را به عنوان مالک می شناسد و شما تنها پرداخت کننده و مدیون هستیددر صورت عدم دسترسی به نامبرده دعوای شما محکوم به رد خواهد بود.
ضمنن برای اثبات برخی از مصادیقی که حضرت عالی عنوان نموده اید حضور دو شاهد الزامی است.