مشاوره حقوقی رایگان - ارث پدری نمی خواهم چون قانونی مهریه بدهکارم

8 سال قبل با طلاق توافقی از همسر سابقم جدا شدیم و 1000 سکه مهریه همسر سابقم را هر سه ماه توافقی یک سکه در دادگاه تقسیط کردیم و من از سال گذشته اقساط مهریه را نمی‌توانم پرداخت کنم و 6 سکه عقب افتاده است .
1- آیا خودم باید درخواست به دادگاه بدهم که توان پرداخت ندارم یا هر وقت همسرم سابق م دادخواست داد آن موقع باید در دادگاه ثابت کنم که توان پرداخت ندارم؟
2 - فکر کنم همسر سابق م منتظر است پدر من فوت کند و بابت ارثی که به من می‌رسد همه مهریه را یکجا مطالبه کند آیا این امکان پذیر است یا فقط دادگاه اقساط عقب افتاده را از ارث که به من رسیده برمیدارد؟
3- من با پدرم قطع رابطه هستم و با مادرم زندگی می کنیم . آیا من می‌تونم از پذیرفتن ارث بعد از مرگ پدرم خودداری کنم که همسر سابقم اگر نیت دست اندازی به کل ارثی که به من داشت جلوگیری کنم؟ ( با سایر خواهر و برادرانم مشکلی از بابت اموال پدری ندارم.)
جواب سوال سوم برای من مهم است. چون اگر نمیشود پدرم میخواهد مرا بواسطه صلح عمری از ارث محروم کند تا دست زن سابقم به اموال پدرم بعد از مرگ نرسد.

ضمنا شرعا من بدهی بابت مهریه به همسر سابقم ندارم چون قبل از ازدواج با همسر سابقم شفاهی مهریه 1 سکه طلا و کلام ا... باهم توافق کردیم و فقط به اصرار پدر ایشان که آن زمان مخالف ازدواج بود و با ثبت 1000 سکه در عقد نامه پدرشان راضی به ازدواج شد و متاسفانه موقع طلاق همسر سابقم مهریه شفاهی توافقی خودمان را انکار کرد و قانون و عقدنامه را ملاک قرار داد که از این بابت در پیشگاه خداوند به من مدیون است و من بخاطر اینکه آسیبی روحی به فرزند مشترکمان وارد نشود تن به حضانت وی و تقسیط تمام مهریه دادم که فکر نمی‌کردم که زمانی برسد که قیمت سکه چند برابر کل درآمد ماهانه من شود که امروز شده است. ادعا ندارم ولی حلال و حرام خدا برای من مهم است و نمیخواهم شرعاً دینی به گردن داشته باشم ولی صیانت از ارث پدری که حق خودم، عهد و اولاد فعلی و آتی من است بعد از مرگ من به وراثم می‌رسد رو بر خودم واجب می‌دانم.
ان الله مع الصابرین.....

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

اگر حلال و حرام خدا برایتان مهم است مهریه خانومتان را باید پرداخت کنید و ایشان میتوانند ارثیه شما را از بابت مهریه مطالبه نمایند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
شما باید دادخواست تعدیل اقساط مهریه را مطرح نمایید و مستندات و دلایل خود را مبنی بر عدم توان مالی پرداخت اقساط را به دادگاه ارائه نمایید

بله در صورت فوت پدر زوج ، تمام سهم الارث زوج از ماترک پدری قابل توقیف و مزایده از بابت مهریه است

خیر امکانپذیر نیست و باید پدر قبل از فوت تمام اموال خود را به فرزندان منتقل نماید