مشاوره حقوقی رایگان - شناسنامه المثنی

سلام وقت بخیر،آیا با گرفتن شناسنامه جدید المثنی ازدواج قبلی دیگه توی شناسنامه درج نمیشه؟ اقا هستم.ایا راهی برای حذف اسم همسر قبلی وجود داره ؟ بجز اینکه فرد باکره باشه هنوز.ازدواج دوم هم ندارم

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

چگونگی حذف نام همسر سابق (زن یا شوهر) از شناسنامه

‌بر اساس ماده 33 قانون ثبت احوال، «در المثنای شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است منعکس خواهد‌شد. ‌ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.»

بنابراین؛

الف- در صورتی که زن غیر مدخوله باشد و طلاق به آن شرایط صادر شود، هم زن و هم مرد می‌توانند با دریافت شناسنامه المثنی نام همسر قبلی و طلاق ثبت شده را از شناسنامه حذف نماید.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز در دادنامه‌های 206 و 207 مورخ 1392/4/27 خود، بر عموم و اطلاق حکم مقنن درخصوص عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه زوجین (چه زن و چه مرد) تأکید کرده است.

ب: چنانچه طلاق غیرمدخوله نباشد؛ هر یک از زن یا شوهر، با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش، می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه کند و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به ثبت رسمی ازدواج دوم و ثبت‌نام همسر جدید در شناسنامه فرد است، بنابراین به ‌صرف انتخاب همسر و معرفی او نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

نکته: فقط نام همسر در شناسنامه جدید حذف خواهد شد و نام فرزندان مشترک ازدواج سابق، کماکان در شناسنامه المثنی درج می‌شود.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام در صورتی که شما شناسنامه جدید دریافت نمایید تمام جزئیات در شناسنامه جدید نیز درج می‌شود

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

در صورت بكارت نام حذف ميگردد
اما حتما به طرف زندگي خود قبل ازدواج مجدد
موضوع ازدواج قبلي را بفرماييد تا دچار مشكلات تدليس در ازدواج نباشيد

احسان رضایی

جناب آقای احسان رضایی :

سلام.
در شناسنامه جدید درج میشود

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام بله با اطلاع همسر د‌م و ثبت ازدواج ، قبلی را میتوانید پاک کنید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

خیر درج میشه مگر اینکه با همسر جدید با هم درخواست حذف نمایید