مشاوره حقوقی رایگان - خلع ید

با سلام
حدود 50 سال پیش مغازه ای از پدربزرگم به پدرم و عمویم به ارث رسید. 1و نیم دانگ عرصه سهم پدرم و 1و نیم دانگ عرصه سهم عمویم و 3دانگ دیگر عرصه متعلق به شخص نا معلوم. سرقفلی هم کامل مال پدربزرگم بود که به پدرم و عمویم تعلق گرفت . پدر و عمویم همان 50 سال پیش وسط مغازه دیوار کشیدند که در اداره ثبت همان یک پلاک ثبت شده اما در دارایی و شهرداری 2پلاک مجزا خورده. یعنی در دارایی، پدرم مالک 6 دانگ سرقفلی یکی از پلاک ها و عمویم مالک 6 دانگ سرقفلی دیگر پلاک است در صورتی که در اداره ثبت 2 پلاک نشده بلکه یک پلاک ثبتی می باشد. بعد از فوت پدرم، برادرم بدون اجازه پلاک مربوط به پدرم را تصرف کرده ، حالا اگر من خلع ید مشاعی دهم آیا باید نام عمویم را هم به عنوان خوانده بنویسم ؟ پلاک عمویم هم پلمپ می شود ؟ ممکن است قاضی بگوید چون دو سرقفلی مجزا است و یک عرصه، نمیشود خلع ید کرد ؟! نام متصرف را خوانده بنویسم یا کل ورثه ؟ میتوان حکم تخریب دیوار را گرفت ؟ با تشکر از اساتید محترم

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، از آنجا که خلع ید فرع بر مالکیت هست بدواً باید نسبت به اخذ سند مالکیت نسبت به مایملک خود اقدام کنید.

پرسشگر :

شما استاد محترم سوال بنده را متوجه نشدید .سند مالکیت نسبت به دو حبه متعلق به خود دارم . سوال بنده این است با توجه به این که سرقفلی دو پلاک مجزاست اما یک عرصه دارد آیا قاضی حکم به خلع ید مشاعی میدهد یا نه ؟

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

در متن سئوال ذکر نشده که شما دارای سند مالکیت می باشید، این که قسمتی از مغازه سهم الارث شماست در آن شکی نیست ولیکن تا زمانی که در دفتر املاک نام شما به عنوان مالک ذکر نگردد دعوی خلع ید شما راه به جایی نخواهد برد.