مشاوره حقوقی رایگان - محاسبه خسارت تاخیر تادیه چک متوفی

با سلام و خسته نباشید
من پدربزرگم سال 94 فوت کرده و به دو نفر چک داده که تاریخ سر رسید چک ها از سال1387 هستش و وراث پدربزرگم به دلیل عدم توافق و مشکلات خانوادگی سال 99 انحصار وراثت گرفتن و به صورت مزایده داداگاهی برای فروش اموال متوفی اقدام کردن که الان پولش داره دستمون میرسه خسارت تاخیر تادیه چک برای ما چجوری حساب میشه؟

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
قبل از تقسیم ترکه و سهم الارث بین وراث بایستی تمام بدهی های متوفی پرداخت شود حتی بدهی هایی که موجب است حال میشود و بایستی پرداخت شود وگرنه تقسیم صحیح و قانونی نخواهد بود.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اگر دارنده چک به تکالیف قانونی خویش عمل کرده باشد
از تاریخ سررسید خسارت تاخیر تادیه تعلق می‌گیرد.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر وجه چک ها را مطالبه نکرده باشند مشمول مرور زمان شده است و خسارت تاخیر با این شرایط قابل مطالبه نیست.
در صورتی که چک مشمول مرور زمان شود سند عادی محسوب می شود و خسارت تاخیر از تاریخ دادخواست یا ارسال اظهارنامه محاسبه می شود.

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

چک را بروز برگشت زدند یا تاخیر کردند از تاریخ برگشت چک

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام

اگر چک در موعد مقرر برگشت شده و اقامه دعوا انجام شده باشد از تاریخ سررسید چک ، خسارت تاخیر تادیه طبق شاخص سالانه بانک مرکزی محاسبه و باید پرداخت گردد