مشاوره حقوقی رایگان - سوء اثر چک برگشتی

باسلام
بنده سال گذشته ملکی را به صورت پیش فروش خریداری نمودم و قرار بر ان شد مبلغ خانه را در 4 فقره چک پرداخت کنم. دو قسط اول پرداخت شد (3 میلیارد تومن) اما از پرداخت چک های سوم و چهارم به دلیل عدم نشانه های پیشرفت پروژه در همان سال جلوگیری کردم (مبلغ 1،400 میلیارد تومن) ایشان نیز چک هارو برگشت زدند. (یکی به فاصله چند روز و دیگری به فاصله حدودا 4 ماه) به همین دلیل تمام حساب های من مسدود شدند‌.
بنده نیز بعد از آن اظهارنامه برای سازنده ارسال کردم و اعلام کردم هر زمان ملک را تحویل دهد چک های خودرا پاس میکنم. ایشان هیچ شکایت حقوقی یا کیفری بابت چک ها انجام ندادند. اما بعد از یک سال کلاهبرداری و فروش مال غیر توسط ایشان محرض شده است و تشکیل پرونده و دستور حکم جلب ایشان توسط تعداد زیادی از شاکی ها انجام شده است اما ایشان بیش از دو ماهه که متواری شده اند . ضمنا بنده نیز تا الان هیچ شکایتی نکرده ام. حال 2 تا سوال مطرح است:
1- من میتوانم سوء اثر چک برگشتی های خودرا از بازپرس پرونده درخواست نمایم؟
2- روند اجرای این کار به چه شکلی می باشد؟
باتشکر

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

1- خیر
2- می بایست دادخواست استرداد چک ها را تقدیم دادگاه نمایید ، بهتر است از طریق وکیل دادگستری محل خود اقدام و مشاوره نمایید .