مشاوره حقوقی رایگان - خسارت تاخیر در تادیه چک

سلام
یه چکی داشتم برای سال 92 که موجودی نداشت تو تاریخی که نوشته شده روی چک هم موجودی نداشته
من سال 1402 برگشت زدم
میخوام بدونم شروع محاسبه خسارت تاخیر از سال 92 هست یا تاریخی که برگشت زدم؟ چک شخصی نیست برای یه شرکته که هیچ وقت تو اون حساب پول نداشته

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
طبق قانون اگر وجه چک را ظرف پنج سال مطالبه نکنید مشمول مرور زمان می شود و خسارت تاخیر قابل مطالبه نیست
و چک سند عادی محسوب می شود و در سند عادی نیز از تاریخ ارسال اظهارنامه یا دادخواست خسارت تاخیر محاسبه می شود.

در خصوص پرونده شما نیز از تاریخ دادخواست محاسبه می شود .

حسین کریمی

جناب آقای حسین کریمی :

با سلام
شروع محاسبه خسارت تاخیر تادیه از تاریخ اخذ گواهی عدم پرداخت یعنی سال 1402 می باشد.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

معمولاً از تاریخ سررسیده چک محاسبه می‌شود

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

در خصوص خسارت تاخیر تادیه چک، نظرات قضات متفاوت است. اگر دارنده در مهلت قانونی مبادرت به وصول چک ننماید . بعضی از تاریخ سررسید چک طبق مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام حکم می دهند ، بعضی از تاریخ تقدیم دادخواست به دادگاه ودر مواردی دیده شده چنانچه دارنده در مهلت مقرر وجه را مطالبه ننماید قاعده فقهی داریم بنام قاعده اقدام، به استناد آن قاعده از تاریخ اقدام به وصول که ملاک آن تاریخ گواهی عدم پرداخت وجه چک از بانک، حکم به خسارت تاخیر تادیه می دهند .

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
با عنایت به اینکه شما بعد از 10 سال اقدام به برگشت چک کردید بنابراین چک مشمول مرور زمان شده است و خسارت تاخیر تادیه به آن تعلق نمیگیرد و مانند هر سند عادی از تاریخی که دادخواست مطالبه وجه به همراه خسارت تاخیر تادیه را به ثبت رسانده اید از آن تاریخ محاسبه خواهد شد‌.

فريده  باقري

سرکار خانم فريده باقري :

نمی توانید تاخیر تادیه بگیرید چون بیش از 5 سال از صدور چک گذشته فقط میتوانید ار تاریخ تقدیم دادخواست تاخیر را وصول کنید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

بر مبنای رای وحدت رویه شماره812 مورخ 1400/04/26 مبدا محاسبه خسارت تاخیر تادیه چک متفاوت از سایر مطالبات و اسناد تجاری تعیین گردید و از تاریخ سررسید چک و نه تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت محاسبه و قابل پرداخت می باشد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اختلاف نظر وجود دارد به استناد قاعده اقدام و مرور زمان از تاریخ گواهی عدم پرداخت محاسبه می گردد

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

کاربر محترم مرور زمان طرح دعوی چک 5 سال می‌باشد راً شما بعد از 5 سال اقدام کرده‌اید و چک شما سند تجاری محسوب نمی‌شود به عنوان سند عادی تلقی خواهد شد از تاریخ دادخواست محاسبه می‌شود

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

ازتاریخ سررسید چک یعنی92
چون مقنن درهیچ جامنعی نکرده خسارت تاخیرتادیه چک را