مشاوره حقوقی رایگان - مالکیت حق ابچک

سللم درتقسیم ارث دوخانه دریک حیاط به دونفر تقسیم شد که خانه اول با حیاط خانه دوم بدون حیاط اما موقع حساب ارزش مساحت خاوه بدون ابچک حساب شد چون ابچک شرق ساختمان دوم در حیاط خانه اول است. وفقط حق نور دارد لذا مقداری از حلب سقف از پنجره بیرون زده ومالک ساختمان میگوید چ‌ن اینگونه است من حق عبور ومرور در ابچک خویش رادارم. ومی توانم در حیاط خانه اول رفت وامد کنم ایا چنین حقی هست بلتوجه به اینکهدر تقسیم ارث در سند دستارمی قید نشده وفقط بصورت زبانی حق نورداده شده چون برادر خواهرن ...ایا حریم ساختمان دوم محسوب میشه

پاسخ ها :

محمدسجاد بقائی اردستانی

جناب آقای محمدسجاد بقائی اردستانی :

سلام توضیحات ناقص است اما به نظر می رسد ایشان تا اندازه استفاده از ابچک، حق عبور مرور در حیاط را دارد و حق نور یا هر حق دیگری که در حقوق به آن حق ارتفاق گفته میشود چه شفاهی چه کتبی معتبر و نافذ است