مشاوره حقوقی رایگان - نحوه محاسبه شارژ آپارتمان

سلام: خ. از تهران
مجتمعی45واحد در 4 بلوک با متراژهای مفید متفاوت 60 متری الی 188 متری و در 4 بلوک(بلوک طبقه منفی که حیاط اختصاصی دارن ، دو بلوک 4 طبقه و یک بلوک 7 طبقه) بنا شده در 2500 متر مربع که 1000 متر آن حیاط مشترک و فضای سبز . 3 لاین آسانسور خاص هر بلوک، دارای واحد سرایداری و سرایدار، دارای مدیر اجرایی ساختمان . طبقات بالایی تماما دارای تراس اختصاصی هستند. هر واحد دارای کنتور آب ، برق و گاز مجزا و مستقل. طبق اساسنامه سال93 ساختمون تاکنون هزینه شارژ هر واحد متر مربعی تصویب و دریافت میشه. واحدهای با متراژ بالا میگن چون هر واحد کنتور مجزا دارن پس هزینه شارژ باید برای تمام واحدها مساوی درنظر گرفته بشه. طی آخرین مصوبه مجمع ساختمان الان واحد 60 متری مبلغ 240 تومان و واحد 188 متری 752 تومان شارژ میدن. قانون در این مورد چی میگه؟
آیا باید مساوی شارژ دریافت بشه یا خیر و چرا؟

پاسخ ها :

سعید فتاح زاده حصاری

جناب آقای سعید فتاح زاده حصاری :

عرض سلام این موضوع را ‌ماده 4 قانون تملک آپارتمانها تعیین تکلیف کرده است که عین ماده در ذیل تقدیم می گردد.
حقوق و تعهدات و همچنین حصه هر یک از مالکین قسمتهای اختصاصی از مخارج قسمتهای مشترک متناسب است با نسبت مساحت‌ قسمت اختصاصی به مجموع مساحت قسمتهای اختصاصی تمام ساختمان به جز آنچه که به موجب این قانون استثناء شده باشد یا این که قرارداد‌مالکین ترتیب دیگری را برای تقسیم حقوق و تعهدات و مخارج پیش‌بینی کرده باشد.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
هر مالک نسبت به سهمی که از ملک اختصاصی دارد بایستی از عهده شارژ برآید بعنوان مثال اگر شخصی صاحب دو واحد است بایستی نسبت به بقیه ساکنین نسبت به پرداخت شارژ بیشتر هزینه کند.