مشاوره حقوقی رایگان - فسخ معامله

سلام خسته نباشید. در سال 92 زمین به مبلغ 13500میلیون تومان در بنگاه مبایعه نامه نوشته میشه و معامله صورت میگیره.خریدار 1500تومان از کل مبلغ پرداخت نموده و مابقی پول باقی مانده همسر ایشان چک میکشه.بعد از مراجعه به بانک متوجه شدیم حساب ایشان پول نیست و چک برگشت زدیم.بنگاه مبایعه نامه بدون اطلاع بنده تحویل خریدار داده.بعد از مراجعه به بنگاه خریدار تماس گرفتیم دیگه نیومد برای فسخ معامله.منم به خیال اینکه مبلغ کامل پرداخت نکرده معامله فسخ شده پیگیری نکردم.هیچ گونه فسخ معامله یا دیرکردی داخل مبایعه نامه نوشته نشده حال بعد ده سال خریدار ادعای مالکیت زمین دارد .من هم چک ایشان دارم هم شاهد عینی از ماجرا ک پیش امده.بنگاه سر مبایعه نامه کوتاهی کرده میگه تجربه نداشتم اون موقع. ممنون میشم منو راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید متن مبایعه نامه بررسی شود تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید دادخواست تایید اقاله بدهید و اعلام کنید که همان زمان به جهت عدم پرداخت ثمن معامله قرارداد با توافق طرفین اقاله شده است.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید قرارداد شما بررسی گردد بهتر است جهت مشاوره با وکلا سایت تماس بگیرید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
با عنایت به اینکه هیچ اقاله و فسخی صورت نگرفته است بنابراین ادعای خریدار موجه و قانونی است و شما بایستی در این رابطه از جدیت بیشتری در تنظیم قرارداد و پیگیری موضوع برخوردار بودید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام معامله تا زمانی که فسخ نگردد به قوت خود باقیست اگر ادعایی مبنی بر فسخ قرارداد دارید می‌بایست متن آن بررسی شود

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

متاسفانه با این اوصافی که فرمودین معامله شما قابل فسخ نیست. حتی اثبات قصور بنگاه هم کمکی به شما نمیکنه. فسخ معامله خلاف اصل هست و حتما باید در متن عقد حق فسخ و شرایط اعمال آن گنجانده بشه تا بتوانید بدان استناد کنید. ضمنا حق فسخ امری فوری هست و به سرعت باید اعمال بشه خصوصا در شرایط اقتصادی کشور ما که تورم بالاست تاخیر در فسخ معمولا از طرف محاکم پذیرفته نمیشه چون ضرر ناروا و هنگفتی را به طرف معامله وارد میکنه. فسخ چندتا شرط زیربنایی و مهم دارد. اول اینکه حتما باید در قرارداد نوشته بشه دوم اینکه دارنده حق فسخ باید خودش طبق قرارداد به آن عمل کند و به محض تحقق فسخ به طرف اظهارنامه بفرستد و اعلام کند و طبق قرارداد پولی که از طرف گرفته را به وی پس بدهد. چرا؟ چون طرف تا دیر نشده و قیمتها بالا نرفته بتونه از پولش استفاده کنه و زیاد متضرر نشه.خیلی وقتها فرد ادعای فسخ میکنه ولی پول طرف را نزد خودش به مدت طولانی نگه میداره و ملک را هم تحویل نمیده در چنین شرایطی معمولا دادگاهها ادعای فسخ را قبول نمی کنند. نهایتا اینکه مطابق قانون شما صرفا میتونید روی چک اقدام کنید اگه چکش برگشت خورده بود برای وصول وجه آن چک از طریق قانونی اقدام میکردید و مال و اموال طرف را توقیف میکردید حتی همین ملکی که فروختید را هم میتوانستین در ازای چک توقیف کنید.پیشنهاد میکنم به جای حق فسخ شرط انفساخ در قراردادهایتان قرار دهید که از دردسرهای فسخ در امان باشید. فرق فسخ و انفساخ اینه که فسخ نیاز به اعمال و اثبات داره ولی انفساخ خودبخود اتفاق میوفته و اثباتش خیلی راحته. مثلا مینویسند هرگاه هر یک از چکها در سر وعده پاس نشد عقد منفسخ میشه. در اینحالت به محض اینکه چکش در تاریخ مقرر پاس نمیشه قرارداد خودبه خود منحل میشه و نیاز نیست فروشنده کار خاصی انجام بده

بهنام اسکندرزاده

جناب آقای بهنام اسکندرزاده :

اگر ملک در این مدت تحت تصرف عملی شما بوده دادخواست تایید اقاله بدید.با عنایت به اصل صحت معامله صحیح است ولی این ادعا ممکن هست کمک کنه سهل انگاری کردید باید جدیت داشته باشید