مشاوره حقوقی رایگان - مراکز مجاز ارائه کد ملی

سلام، وقت بخیر
من هر چی در اینترنت جستجو کردم و از مرکز فوریت‌های پلیس سوال کردم، به نتیجه‌ای نرسیدم که چه مراکز و نهادها و ارگان‌هایی حق سوال پرسیدن کد ملی و اطلاعات هویتی را دارند؟
الان طوری شده است که سوپر مارکت هم می‌رویم، کد ملی و سوال می‌پرسند و همواره ترس سوء استفاده از آن وجود دارد.
می‌خواستم بدونم آیا قانونی در این خصوص وجود دارد که چه اشخاصی و مراکز و نهادهایی حق دریافت کد ملی از مردم را دارند؟ و همینطور اطلاعات هویتی؟
آیا همه جا مجاز هستند سوال بپرسند و کدملی دریافت کنند؟ مثلا سوپر مارکتی وجود داشته باشد که اگر کد ملی ارائه نشود، جنس به شما نفروشد؟ یا خدماتی به شما ارائه نکند.
همینطور سایت‌های اینترنتی، آیا همه‌ی سایت‌های اینترنتی مجاز به دریافت کد ملی هستند؟
قانون چیست؟
با تشکر

پاسخ ها :

مهدی مقدم

جناب آقای مهدی مقدم :

سلام. خیر درحال حاضر سامانه جامعی برای تتشریح این امر وجود ندارد.
ومعمولا به عهده کاربر است که تشخیص دهد چه جایی لازم است کد ملی خویش را درسورت درخواست ارائه نماید.

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
سامانه ای در این زمینه وجود ندارد.
حتی الامکان کد ملی خود را تنها در جایی که واقعا ضرورت داشته باشد ارائه دهید.

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

سوپرمارکتی نیاز به کد ملی شما ندارد و نیازی نیست که کد ملی خود را � سایت‌های اینترنتی نیز ارائه دهید