مشاوره حقوقی رایگان - پرسش حقوقی-مالکیت

شرح مطلب حقوقی:
ع در سال 89 مبادرت به پیش فروش 8 واحد آپارتمان با شرایط مسکن مهر نموده و به هنگام اخذ وام برای تکمیل واحد ها به علت داشتن چک برگشتی نمی توانست از تسهیلات مسکن مهر استفاده نماید، به ناچار و به صورت صوری ملک را به خواهرزاده اش انتقال و در همان جلسه وکالت بلاعزل با کلیه اختیارات از جمله فروش و ... از خواهرزاده اش اخذ نموده و تسهیلات مسکن مهر اخذ نمود.
خریدار چندین بار بعنوان فروش مال غیر-کلاهبرداری-انتقال مال غیر علیه وی و خواهرزاده اش شکایت کرده که در تمامی موارد منع تعقیب-منع پیگرد و برائت صادر و قرارها و آرای صادره قطعی شده اند.
همچنین معرفی افراد واجد شرایط مسکن مهر و پرداخت اقساط وام ماخوذه به عهده خریداران بود که خریداران از معرفی افراد خودداری و ع به ناچار شکایت حقوقی تحت عنوان الزام به معرفی افراد واجد شرایط مسکن مهر و کلیه مدارک لازم جهت رهن وام علیه خریداران مطرح و آنان ملزم به معرفی افراد واجد شرایط مسکن مهر و کلیه مدارک لازم جهت رهن وام گردیده اند که دادنامه های صادره قطعی و اجرائیه نیز صادر که تعدادی از آنها از اجرای آرای قطعی دادگاه ها که اجرائیه نیز صادر شده است استنکاف می نمایند.
1-احدی از خریداران به معرفی فرد واجد شرایط (پدرش) گردیده و چون ساختمان دارای نواقص بوده با تامین دلیل و دادخواست مبلغ رفع نقص را اخذ و ساختمان را طی صورتجلسه تحویل گرفته است.
2-چون در مبایعه نامه برای عدم تحویل به موقع هر روز ضرر و زیان قید شده بود خریدارانی که نتوانسته بودند افراد واجد شرایط مسکن مهر را معرفی نمایند مبادرت به دادخواست حقوقی علیه ع برای مطالبه خسارت تاخیر تادیه در اجرای تعهد نمودند که به علت عدم انجام تعهد توسط آنها خواسته شان رد و حکم بربی حقی آنها صادر و آرای صادره قطعی شده است.
3-احدی از خریداران دو واحد از واحدهای خریداری شده خودش را فروخته که یک واحد از آنها بصورت ناقص در اجرای حکم دادگاه به خریدار تحویل داده و خریدار واحد دیگر دادخواستی مبنی بر تحویل مبیع با احتساب کلیه خسارات تاخیر تادیه و ... نموده که خریدار دست اول از ایشان با دادخواست جلب ثالث مبنی بر تحویل مبیع علیه ع گردیده که ع نیز دفاع نموده است که واحد مزبور هرچند ناقص در تحویل مشارالیه است و اگر تحویل نگرفته چطور اقدام به فروش نموده و ثانیا محکوم به معرفی فرد واجد شرایط مسکن مهر گردیده که تابه حال معرفی ننموده ؛ حتی از ع به علت تاخیر در تحویل ساختمان و رفع نواقص آن مطالبه خسارت نموده بود که به علت عدم انجام تعهدات از طرف خریدار حکم به بی حقی وی صادر شده لذا تا انجام تعهد توسط وی و اجرای آرای قطعی دادگاه محترم مصداقی برای انجام تعهد بنده وجود ندارد که دادگاه محترم قرار عدم استماع دعاوی مطروحه را صادر نموده است.
از طرفی به علت عدم قسط بندی توسط خریداران که پرداخت اقساط وام ماخوذه به عهده آنان بوده ، بانک مسکن مبادرت به صدور اجرائیه نموده است.
بدیهی است چندین بار طی اظهارنامه رسمی مراتب عدم قسط بندی و ... به خریداران اعلام شده است.
خواهرزاده ع که سند به نام وی می باشد طی چندین اظهارنامه رسمی به بانک مسکن و اداره ثبت اعلام نموده است که بنده هیچگونه مالکیتی در آپارتمان های فوق ندارم و جهت حفظ حقوق خریداران که مالکان واقعی هستند و جلوگیری از سایر موارد هرگونه اقدامات مستقیما با خریداران انجام گیرد و مشخصات کامل خریداران به مبادی فوق اعلام گردیده است ولی متاسفانه بانک مسکن و اداره ثبت هیچ اقدامی نمی نماید.
سوالات حقوقی:
سوال1- حال خریداری که مبلغ رفع نقص واحد خریداری شده خود را دریافت و ساختمان را تحویل و پدرش را به اداره مسکن و شهرسازی و بانک مسکن معرفی نموده و مبادرت به تقسیط نمی نماید در صورت فروش واحدها در مزایده آیا وی میتواند علیه ع که فروشنده است یا خواهرزاده اش اقدامی نماید؟
سوال2-بعد از فروش آپارتمان ها در مزایده خریدارانی که به علت عدم انجام تعهدات مانع تعهدات ع شده اند چه اقداماتی می توانند علیه ع یا خواهرزاده اش بنمایند؟
سوال3- خواهرزاده ع که سند به نام اوست و رابطه حقوقی با خریداران ندارد آیا می توانند از او مطالبه خسارت نمایند؟
سوال4-در صورت درخواست خسارت از ع که رابطه حقوقی با خریداران دارد آیا این خسارت به روز است یا تا زمان محکومیت آنان به انجام تعهد است؟
سوال 5-بانک مسکن و اداره ثبت را به چه طریقی می توان مجاب کرد که اقدامات اجرایی خود را با خریداران که مالکان واقعی هستند انجام دهند؟
سوال6-آیا خریداران بعدی از خریداران اولیه از بنده که رابطه حقوقی با اینجانب ندارند می توانند از اینجانب ادعایی داشته باشند؟
سوال7-چه اقداماتی را باید انجام دهیم که در محاکمه محکوم نشویم؟
سوال8-باعنایت به اینکه در مبایعه نامه ها برای طرف معامله ای که نتواند تعهدات خود را به موقع انجام دهد روزانه ضرر و زیانی پیش بینی شده است آیا ع می تواند از اقدامات اجرایی مزایده بانک مسکن و ... از آنها مطالبه خسارت نمایم یا خیر؟
مستدعی است تفصیلا توضیح بفرمائید.

پاسخ ها :

احمد شاهدی

جناب آقای احمد شاهدی :

با سلام ، سؤالات را به تفکیک مطرح کنید. متشکر