مشاوره حقوقی رایگان - بحث تولیت حسینیه

با سلام واحترام
در سال 1384 حسینیه ای برای اجتماع روستاییان مقیم تهران در محله قاسم آباد تهران خریداری شد. شور و شوق ابتدایی خرید و هدایایی که مردم نذر امام حسین کردند سبب شد پول خرید فراهم شد. تعدادی از بزرگان و معتمدین محل و روستا از همان ابتدا پیگیر کارها و برخی اقدامات عمرانی بودند که هنوز هم مورد تایید هستند. این بزرگان و معتمدین که در قالب هیات امنا فعالیت می کردند در همان سال 1384 یکی از سادات روستا را که روحانی هستند را به عنوان متولی انتخاب می کنند. ایشان در نامه ای که به متولی زدند ذکر می کنند که از طرف اهالی روستا به شما حق تولیت می دهیم جهت انجام امورات کاری و ... و موارد حسینیه و زیرآن را 9 نفر از اعضا با رای کامل امضا می کنند.
بعد از گذشت سالها شرایطی پیش آمد که جلسات هیات امنا برگزار شود. تا کنون جلسات استمرار نداشته و برگزار نمی شد. به هر حال شرایط به گونه ای شد که همه حضور پیدا می کنند. در این جلسات متولی تصمیماتی را در راستای وظایفشان اتخاذ کردند که شرعیت و مدنیت قانونی داشت ( به گفته تفاسیر دینی و شرح قانونی که ارائه شد ) . جلسات به گونه ای پیش رفت که اعضای هیات امنا از یکجانبه گرایی و تصمیمات متولی ناراحت شدند و بحث و جدال لفظی در جلسات شروع شد . هیات امنا طی نامه و تذکراتی اعلام کردند که دیگر متولی نمی خواهد و اون سیاهه ای که امضا کردن ارزش قانونی نداشته و باید دوباره متولی انتخاب شود. اصرار از ایشان و انکار از متولی ..... بنده در این جلسات دعوت شدم برای سرو سامان دادن به جلسات و پیگیری اساسنامه. گفتیم شاید با ارائه اسانامه و انتخاب هیات امنای جدید و نهایتا تصمیم گیری های جدید بتوانیم شرایط رو عوض کنیم و مصالحه ایجاد شود . کلا کار انجام نمی شود و هنوز این مشکل و دعوا وجود دارد .
سوال اول؟؟ آیا این سید می تواند با توجه به مطالبی که خدمت شما گفتم متولی باشد ؟؟
ایا هیات امنای جدید می تواند متولی دیگر انتخاب کند؟
ایا با توجه به اینکه این متولی طی مسیر قانونی انتخاب نشده ( معتمدین خودشان تاییدیه واقفین را ندارند - خوشان خودسرانه اقدام به انتخاب متولی کردند -هیچ صورتجلسه قانونی نبوده و صرفا یک سیاهه است - اسانامه نداشتیم ...مجمع برگزار نشده) می تواند حضر قانونی داشته باشد .
لطفا کمک کنید . برای حل این مسئله موندیم . حتی می تواند جلسه ای با حضور همه برگزار کنم

پاسخ ها :

احمد شاهدی

جناب آقای احمد شاهدی :

با سلام ، سند زمین به نام هر کس باشد ، می تواند از تصرّف در آن ، ممانعت کند. ظاهراً زمین به نام حسینیّه نشده است و حسینیّه ، شخصیّت حقوقی ندارد و تولیت ، باطل است. اگر کسی مالی به نام حسینیّه به هیئت امنا یا تولیت ، پرداخت کرده ، می تواند مالش را از او بخواهد. چون اساسنامه ای در کار نیست ، عزل و نصب تولیّت ، غیر قانونی است و تولیت ، باطل است و کارهایی که به عنوان تولیت انجام شده ، باطل و ملغی الاثر است . مضافاً این که نذرهایی که بدون اجرای صیغه ، انجام گرفته و شرایط نذر صحیح را نداشته است ، باطل است و زمین به نسبت سهم کسانی که پول آن را پرداخت کرده اند ، متعلّق به آن ها است. مگر این که شخصی ، سند زمین را به نام خودش گرفته باشد که در این صورت ، باید پول کسانی که از آنان پول گرفته است ، را به آنان بازگرداند. قبل از تشکیل شخصیّت حقوقی به نام یک مؤسسه عام المنفعه ، نباید هیچ پولی از کسی گرفته شود و پول گرفتن به نام حسینیه ای که هنوز شخصیّت حقوقیش شکل نگرفته ، یک نوع کلاهبرداری است.