مشاوره حقوقی رایگان - هبه زمین از پدر به پسر

با سلام و احترام
پدرم قطعه زمینی را به من که پسر ایشان هستم 10 سال قبل هبه نمودند . (در زمان هبه وضع مالی پدرم خوب بود .) بنده هم بعد از اخذ هبه نامه دستی که به امضا و اثر انگشت پدرم به عنوان واهب و امضا و اثر انگشت مادرم و خواهرم به عنوان شاهد و شورای محل به عنوان گواهی کننده هبه نامه تایید و امضا رسید ، اقدام به دیوارچینی اطراف زمین و کاشت درختان میوه نمودم و در آن زمین بنای 100 متری ساختم . اکنون بعد از گذشت 10 سال پدرم کلا هبه نامه را منکر شده و قصد فروش عین موهبه به همراه خانه ای که من ساختم زا دارد و ادعا می‌کند که من الان مفلس و فقیر و درمانده شدم و پول زمین را می‌خواهد. این در حالی است که پدرم خانه 3 طبقه دارد ، ماشین دارد ، حقوق بازنشستگی دارد و ماهیانه از من هم پول می‌گیرد. ( متاسفانه پدرم اعتیاد شدید دارد ) و کلا هبه را منکر شده و می‌گوید آن زمان دادم الان میخام پس بگیرم .
سوال اینکه آیا پدرم می‌تواند عین موهبه را بدون رضایت و اطلاع من بفروشد ؟
آیا پدرم می‌تواند از هبه خود رجوع کند ؟
آیا این ادعا ها و انکار هبه نامه موجب رجوع از هبه می‌شود؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .
با سپاس فراوان

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
هبه مطابق ماده 803چون به فرزند است قابل رجوع نیست.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

در صورتی که متهب پدر یا مادر یا اولاد واهب باشد هبه قابل رجوع نیست