مشاوره حقوقی رایگان - توسعه‌ی تراس و تصرف فضای نورگیر پشت مجتمع مسکونی

سلام. مجتمع مسکونی ما 16 واحده و دارای هشت طبقه‌ی 2 واحدی است. طبعا هشت واحد در وجه جلویی(دارای تراس بزرگ) و هشت واحد در وجه پشتی(دارای تراس کوچک) مجتمع قرار می‌گیرند که واحدهای پشتی و تراس کوچک آنها از نورگیر پشت ساختمان نور می‌گیرند. یکی از مالکین که در طبقه‌ی هشتم پشت ساکن هست(فوقانی‌ترین طبقه) چندی پیش اقدام به توسعه‌ی تراس خود نموده و همه‌ی فضای هوایی پشتی ملک خود را به تراس کوچک خود اضافه نموده است.در واقع فضای هوایی نورگیر پشت مجتمع را به ملک خود اضافه نموده است. نکته اینجاست که مجموعه‌ی مسکونی ساخته شده در پشت مجتمع ما 4 طبقه است و در عمل طبقه هشتم ( ملک فرد مذکور) فضای پشتی آزادی دارد. ظاهرا توسعه‌ی تراس و اضافه نمودن فضای نورگیر پشت ساختمان، تاثیری در نوررسانی به طبقات پایین‌تر ندارد. اما از آنجایی که در نهایت فرد مذکور از فضای مشاع کل مجتمع به نفع خود استفاده نموده و مستحدثاتی در آن ساخته است، لطفا راهنمایی بفرمایید که حکم قانونی این عمل چیست و اگر این کار غیرقانونی است چگونه می توان با آن برخورد نمود؟ متشکرم

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سوال ، مرتکب تخلف ساختمانی موضوع ماده 100 قانون شهرداریها را انجام داده و هر یک از مالکان می تواند موضوع را به شهرداری ناحیه محل گزارش نموده و تقاضای رسیدگی نماید .

پرسشگر :

سلام. سپاسگزارم از پاسخ مفیدتان. درود بر شما.

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

با نظر همکارم موافق بوده مضافا اینکه میتوانید از طریق دادگاه نیز اقدام نمایید

یک وکیل

سلام" رسیدگی به موضوع تخلف ساختمانی در صلاحیت رسیدگی هیئت های بدوی و تجدید نظر کمیسیون ماده 100 قانون شهرداریها می باشد و در صلاحیت دادگاه نیست .