مشاوره حقوقی رایگان - مبایعه نامه

قطعه زمین کشاورزی وجود داره که به آقایx از مادر فوت شده ایشان30سال پیش ارث رسیده و برگه انحصار وراثت دارند.لازم بذکر است تا سال 1401سند منگوله دار زمین همچنان به اسم مادر فوت شده بوده.درسال 1396 اقای xدر قالب مبایعه نامه متراژ56متر را با مبلغ مشخص نقدا به یکی از پسران خود اقایy فروخته است.
اواسط سال 1401 اقاx تصمیم میگیرد کل زمین بین سه پسر خود تقسیم و بهشون ارث بده اما در مراحل اداری ثبت اسناد متوجه شدن در سند منگوله دار قدیمی که بنام مادرمتوفی ایشون بوده قسمتی از متراژ اشتباه و کمتر از متراژ واقعی نوشته شده.با راهنمایی اداره ثبت برای آن قسمتی از زمین که متراژ درست بود اقای xسند دریافت کردند و بعد بین سه فرزند(یکیش پسر y) تقسیم کردند.
برای آن مساحت کسرشده که گوشه قناس زمین به متراژ 200متر بود اقای xبه بنیاد علوی مراجعه کردند و درنهایت توانستند از بنیاد رای مثبت برای تصاحب ان 200متر بگیرند،حال سر این 200متر زمین بین وراث کشمکش وجود دارد...سوال بنده اینه در مبایعه نامه پسر yآن مساحت 56متر دقیقا در دِل 200متر قرار دارد.
آیا فرزندy میتواند با مبایعه نامه اش همچنان ادعای مالکیت آن 56متر داشته باشد منظور اینکه این مبایعه نامه هنوز رسمی است ؟و این جریانات بنیاد علوی که بعدها اتفاق افتاد خللی در آن ایجاد نکرده است.صمیمانه متشکرم

پاسخ ها :

مهدی مقدم

جناب آقای مهدی مقدم :

سلام. بستگی به متن مبایعه نامه دارد.
اگر پدرتان مقدارزمین باقی مانده را درآن زمان بین فرزندان تقسیم و طی عقد بیع واگذارکرده باشد،خریداران مالک همان میزان بوده و متراژ بعدی داخل درملک آنها نیست.