مشاوره حقوقی رایگان - فسخ قولنامه ملک توسط فروشنده

با سلام. یه قطعه زمین چند ماه پیش قولنامه ای فروخته شده است اما چون سند 6 دانگ آماده نبوده در قولنامه ذکر شده که 3 دانگ آن که سند تک برگ دارد، در زمان قولنامه و 3 دانگ دیگر 6 ماه بعد پس از آماده شدن سند تک برگ همزمان با انتقال وجه انتقال داده میشود. خریدار هزینه 3 دانگ اول را در زمان قولنامه کامل پرداخت کرده و الان حدودا 2 ماه از آماده شدن سند تک برگ برای به نام زدن 3 دانگ دوم گذشته و خریدار تنها یک سوم پول 3 دانگ دوم را پرداخت کرده. و برای پرداخت مابقی امروز و فردا میکند.
سوال بنده این است که:
اولا ایا خریدار میتوانسته از روی قولنامه برای 3 دانگ دوم سند تک برگ به نام خود بگیرد؟ (این در صورتی که سند تگ برگ 3 دانگ دوم برای فروشنده در این مدت 6 ماه صادر شده است.)
دوم اینکه در قولنامه ذکر شده که فروشنده تنها 5 روز پس از تاریخ توافق برای انتقال 3 دانگ دوم میتواند نامه عدم حضور بگیرد و متاسفانه فروشنده به خریدار ارفاق کرده و این نامه را پس 2 ماه گرفته است. ایا از نظر حقوقی این نامه با توجه به تاریخ ذکر شده در قولنامه اعتبار دارد؟ آیا فروشنده میتواند با مراجعه به مراجع حقوقی شکایت تنظیم کند تا قولنامه را فسخ کند یا خیر؟ آیا پیشنهاد دیگری برای حل مسئله دارید؟

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهارنظر دقیق حقوقی لازم است مدارک و مستندات مورد بررسی قرار گیرند.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خریدار باید دادخواست الزام به تنظیم سه دانگ مشاعی بدهد