مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث

با سلام و وقت بخیر
یک منزل مسکونی از پدر به جا مانده که شش دانگ به نام پدر بوده و سال 79 فوت کردن. الان مادر در همان منزل ساکنند و وراث قصد فروش ملک و تقسیم ترکه دارند. مهریه مادر هم در زمان حیات پدر پرداخت نشده. الان مادر چقدر سهم الارث میبرند و مهریه رو چطور میتونن بگیرن؟
این منزل مسکونی هم تنهاچیزی هست که پدر به جا گذاشته.
ممنون میشم راهنمایی کنید??

پاسخ ها :

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

سهم مادر یک هشتم از اموال منقول و یک هشتم از بهای اموال غیر منقول است.
مهریه قابل مطالبه است ولی بهای روز مهریه تا زمان فوت پدر محاسبه میشود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
ابتدا نسبت به اخذ گواهی حصر وراثت اقدام نمائید تا وراث به شکل دقیق مشخص شوند.
سپس دادخواست به خواسته تحریر ترکه را به ثبت برسانید تا تمام اموال و دارایی پدر(چه مثبت و چه منفی) اعم از منقول و غیرمنقول مشخص شود و طلبکاران ایشان از جمله مهریه مادر نیز مشخص شود تا قبل از تقسیم ترکه، سهم مادر در قالب مهریه پرداخته شود.
النهایه دادخواست به خواسته‌های تقسیم ترکه و فروش مال مشاع را در یکی از دفاتر خدمات قضایی به ثبت برسانید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شما به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنید و دا‌دخواست گواهی انحصار وراثت بدهید .
سپس مادرتان می تواند مهریه خود را مطالبه کند و نسبت به توقیف ملک پدرتان اقدام کند که پس از کارشناسی از طریق مزایده به فروش می رود و اول مهریه مادرتان پرداخت می شود و الباقی به حساب وراث پرداخت می شود.
سهم مادر از سهم الارث یک هستم اموال است که بعد از کسر مهریه پرداخت می شود و الباقی بین فرزندان تقسیم می شود که سهم فرزندان پسر دو برابر دختر است.
بهتر است اگر قصد فروش خانه پدری را دارید خودتان بین وراث توافق کنید و بعد از فروش مهریه مادرتان را پرداخت کنید سپس الباقی را طبق قانون بین خودتان تقسیم کنید.
در صورتی که از طریق دادگاه یا اجرای ثبت به فروش بره ممکن است کارشناس قیمت کمتری تعیین کنه و شما متضرر شوید و از طرفی هزینه های اجرایی نیز کسر می شود.