مشاوره حقوقی رایگان - نرخ دیه

سلام من در سال 1400تصادف کردم وتا آخرای سال 1401 درگیر بیمارستان بودم و نتوانستم به پزشکی قانونی مراجعه کنم تا الان میخواستم بدونم که دیه من طبق سال 1400 میدن یا به نرخ سال 1402

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
دیه به نرخ روز محاسبه می‌گردد اگر به صندوق دادگستری واریز نکرده باشند

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
دیه به نرخ روز محاسبه خواهد شد. به عبارت دیگر دیه بر اساس سال 1402 محاسبه خواهد شد‌.

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

درصورتی که سرنشین بوده وراننده مقصر نباشید به نرخ روز پرداخت باید پرداخت شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دیه به نرخ سال محاسبه و پرداخت می شود.

ابراهیم ناصری

ابراهیم ناصری :

دیه بر اساس سال پرداخت دیه به شما تعلق میگیره

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

دیه به نرخ روز محاسبه خواهد شد. به عبارت دیگر دیه بر اساس سال 1402 محاسبه خواهد شد‌.

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

نظریه مشورتی شماره 1598/98/7 مورخ 12/11/1398

اﺳﺘﻌﻼم:

ﺑﺮﺧﯽ ﻣﺤﺎﮐﻢ اﻋﻢ از ﺑﺪوي و ﺗﺠﺪﯾﺪﻧﻈﺮ در ﺧﺼﻮص ﭘﺮداﺧﺖ دﯾﻪ ﺑﻪ ﻗﯿﻤﺖ ﯾﻮم اﻻداء ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ زﯾﺎندﯾﺪه ﺑﺎﯾﺪ ﺣﺘﻤﺎً ﺣﺴﺐ ﻣﻘﺮرات ﺑﯿﻤﻪاي ﺟﻬﺖ درﯾﺎﻓﺖ ﺧﺴﺎرت در ﺷﺮﮐﺖ ﺑﯿﻤﻪ ﻣﺪارك ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ را ﺗﺤﻮﯾﻞ و ﺗﺸﮑﯿﻞ ﭘﺮوﻧﺪه ﻧﻤﺎﯾﺪ؛ در ﻏﯿﺮ اﯾﻦ ﺻﻮرت ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﭼﻨﺪ ﺳﺎل از وﻗﻮع ﺗﺼﺎدف ﺳﭙﺮي ﺷﻮد

ﭘﺎﺳﺦ:

اوﻻً، دﯾﻪ ﻫﻤﻮاره ﺑﻪ ﻧﺮخ روز ﭘﺮداﺧﺖ ﻣﯽﺷﻮد و در اﯾﻦ اﻣﺮ اﺧﺘﻼﻓﯽ ﻧﯿﺴﺖ؛ ﺣﮑﻢ ﻣﺬﮐﻮر در ﻣﺎده 13 ﻗﺎﻧﻮن ﺑﯿﻤﻪ اﺟﺒﺎري ﺧﺴﺎرات وارد ﺷﺪه ﺑﻪ ﺷﺨﺺ ﺛﺎﻟﺚ در اﺛﺮ ﺣﻮادث ﻧﺎﺷﯽ از وﺳﺎﯾﻞ ﻧﻘﻠﯿﻪ ﻣﺼﻮب 1395 ﻣﺒﻨﯽ ﺑﺮ ﭘﺮداﺧﺖ

دﯾﻪ ﺑﻪ ﺑﻬﺎي روز ﺑﺮ اﯾﻦ اﻣﺮ ﺗﺄﮐﯿﺪ و ﺗﺼﺮﯾﺢ دارد. ﺛﺎﻧﯿﺎً، ﻋﺪم اﻗﺪام ﺑﺮاي ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ دﯾﻪ از ﻧﺎﺣﯿﻪ ﻣﺠﻨﯽﻋﻠﯿﻪ ﯾﺎ وراث وي (ﻣﺘﻮﻓﯽ)، ﻣﻮﺟﺐ ﺳﻘﻮط ﺣﻖ ﻣﺬﮐﻮر ﺑﺮاي آﻧﺎن ﻧﯿﺴﺖ و ﻟﺬا ﻫﺮ زﻣﺎن ﻣﯽﺗﻮاﻧﻨﺪ اﯾﻦ ﺣﻖ را ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ ﮐﻨﻨﺪ. ﺛﺎﻟﺜﺎً، دﻟﯿﻠﯽ ﺑﺮ اﯾﻦﮐﻪ ﻋﺪم ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ اﻓﺮاد ﻣﺬﮐﻮر ﻣﻮﺟﺐ ﺗﻨﺰل دﯾﻪ ﺑﻪ ﻗﯿﻤﺖ روز ﺣﺎدﺛﻪ ﺑﺎﺷﺪ، در ﻗﺎﻧﻮن ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﻧﺸﺪه اﺳﺖ. ﺿﻤﻨﺎً ﭼﻨﺎنﭼﻪ ﺑﯿﻤﻪﮔﺮ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﻣﺎده 32 ﻗﺎﻧﻮن ﻣﺬﮐﻮر ﺑﻪ وﻇﺎﯾﻒ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺧﻮد در اﯾﺪاع ﻣﺒﻠﻎ ﺧﺴﺎرت ﺑﻪ ﺻﻨﺪوق ﺗﺄﻣﯿﻦ ﺧﺴﺎرتﻫﺎي ﺑﺪﻧﯽ اﻗﺪام ﮐﺮده ﺑﺎﺷﺪ، وﻓﻖ ﻣﺎده 37 اﯾﻦ ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮي اﻟﺬﻣﻪ ﻣﺤﺴﻮب ﺷﺪه و ﻣﻮﺟﺒﯽ ﺟﻬﺖ ﭘﺮداﺧﺖ ﻣﻌﺎدل دﯾﻪ ﺑﻪ ﻗﯿﻤﺖ روز ﻧﻤﯽﺑﺎﺷﺪ.