مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث و شهادت وراث

با سلام.پدرم یکسال ازفوتش می‌گذرد که یکی از سه برادرانم فوت شد.که ایشان در زمان حیات پدرم تمامی سهم ارث خود را دریافت کرده و هزینه خرید خانه و تامین هزینه های ازدواجش شد. آیا با شهادت بقیه وراث می‌توان این موضوع را اثبات کرد یا نه؟چه ادله ای برای اثبات در دادگاه نیاز است .رسید بانکی یا قرارداد رسمی یا تنها شهادت خانواده کافیست.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
ارث بعد از فوت ملاک
است و موضوعیت دارد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
قبل از ‌فوت پدر ، هنوز هیچ ارثی ایحاد نشده تا تقسیم ارث انجام شود و ..
ولی با شرایطی ، از بابت مطالبه وجه امکان اقامه دادخواست حقوقی وجود خواهد داشت

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
شهادت شهود و اسناد پیرامون دریافت سهم‌الارث برادر می‌توانند روشن کننده و اثبات کننده باشند‌.

علي  امراللهي

جناب آقای علي امراللهي :

سلام، آنچه که بهره‌مند شده اند سهم الارث نبوده ، از ما ترک پدر سهم خواهند داشت

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر برادر شما قبل از پدرش فوت کرده باشد ارث نمی برد ولی اگر بعد از فوت پدرش از دنیا رفته باشد در این صورت ارث می برد و اموالش به همسر و فرزندانش می رسد که با شهادت بقیه فرزندان نمی توان آنها را از ارث محروم کرد
حتی اگر قبل از فوت سند رسمی به نام فرزندش تنظیم کرده باشد و یا هر مال دیگری را با سند رسمی یا عادی انتقال داده باشد دلیل بر محرومیت از ارث نیست و فرض بر این است که هبه بوده است.
هر شخصی در زمان حیات اختیار اموال خود را دارد و می تواند اموال خود را به نام هر کسی که خواست انتقال دهد.
بنابراین اگر پدر شما در زمان حیات و در سلامت عقل و روان و با اختیار اموال خود را به نام یکی از پسرانش انتقال داده باشد بقیه فرزندان نمی توانند بعداً از فوت ادعایی داشته باشند.

جمیله  ستایش نهاد

سرکار خانم جمیله  ستایش نهاد :

در صورت داشتن دستنوشته که بهتر به نتیجه میرسید اما شهادت شهود هم امکان داره کارساز باشه

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

خیر.ارث بعد ازفوت به وجود میاد وقبل از فوت معنا ندارد

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام اگر وراث ایشان طرح داوا کرذند باشهادت شهود اثبات کنید دریافت کرده

ابراهیم ناصری

ابراهیم ناصری :

با توجه به اینکه در کلیه دعاوی مربوط به تقسیم ترکه و یا اثبات تقسیم نامه و ... ورثه بعنوان خوانده قرار بگیرند لذا ایشان نمیتوانند بعنوان شاهد در دادگاه مورد استناد قرار گیرند لذا وجود دو نفر شاهد غیر از ورثه ضرورت دارد .در خصوص رسید بانکی و یا قرارداد رسمی باید اعلام نمایم با توجه به اینکه اسناد مذکور از قویترین دلائل محسوب میگردند لذا اثبات ادعایتان با اسناد مذکور بدون شهادت شهود نیز قابل اثبات میباشد .

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

خیر. ارث برای بعد از فوت است.
ایشان هم مثل بقیه ارث می برند.

احمد رضا کی پور

جناب آقای احمد رضا کی پور :

قبل از ‌فوت پدر ، هنوز ارثی ایحاد نشده تا تقسیم ارث موضوعیت داشته باشد

محمد فلاح

جناب آقای محمد فلاح :

با سلام . ارث به ایشان تعلق می گیرد منتها بابت اون وجوه شما می توانید درخواست مطالبه وجه کنید

محمد ذاکری

محمد ذاکری :

با سلام و احترام در صورت طرح دعوای مورثین مرحوم برادرتان علیه شما جهت مطالبه سهم الارث آن مرحوم از ترکه ی مرحوم پدرتان ، می بایست تمامی اسناد و مدارکی که اثبات کننده ی حق شما می باشد را به دادگاه ارائه دهید ،که معرفی شهود و لیست اموال مرحوم پدرتان نیز شامل اسنادی است که به دادگاه ارائه می کنید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

قبل از ‌فوت پدر ، هنوز هیچ ارثی ایحاد نشده تا تقسیم ارث انجام شود

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

با اسناد وشهادت شهود قابل اثبات است